Στα δίχτυα του τρόμου (1975)

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Στα δίχτυα του τρόμου (1975) a.k.a. Ο τρόμος

Έτος: 1975

Πρεμιέρα: 26 Φεβρουαρίου 1975

Διάρκεια: 120'

Είδος: Περιπέτεια

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Σερντάρης , Ντίμης Δαδήρας

Σενάριο: Πάνος Κοντέλλης

Φωτογραφία: Συράκος Δανάλης

Παραγωγός: Τζέιμς Πάρις

Εταιρία παραγωγής: Αρτ Φιλμ

Ηθοποιοί: Κάτια Δανδουλάκη (Αννίτα Στρόμπολη) , Χρήστος Πολίτης (λοχαγός Άντολφ Ράχμαν) , Αλεξάνδρα Λαδικού (Ελένη Στρόμπολη) , Λάκης Γκέκας , Λαυρέντης Διανέλλος , Άρης Μιχόπουλος , Βάσω Νικολακοπούλου , Σταύρος Φαρμάκης , Γιώργος Μπάρτης (ανθυπολοχαγός Έρικ Φον Γιούγκερμαν) , Βαγγέλης Τραϊφόρος , Θόδωρος Κατσαδράμης , Λευτέρης Ελευθεριάδης

Περίληψη/Σχόλια: Ένας Έλληνας (Χρήστος Πολίτης), υιοθετημένος από Τούρκο και μεγαλωμένος στη Γερμανία του Μεσοπολέμου, έρχεται στην Ελλάδα της Κατοχής και δρα ως αξιωματικός των Ες-Ες, με στόχο τη διάλυση των αντιστασιακών ομάδων. Μια Ελληνίδα (Κάτια Δανδουλάκη) θα εκμεταλλευθεί την αδυναμία που της δείχνει, προκειμένου να αποσπάσει πληροφορίες για την Αντίσταση. Την ίδια στιγμή, θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια ακόμα Ελληνίδα (Αλεξάνδρα Λαδικού), η οποία ηγείται αντιστασιακής ομάδας και δεν είναι άλλη από τη φυσική του μητέρα.

Στοιχεία/Trivia: Η ταινία έκοψε 2.829 εισιτήρια. Ήρθε στην 45η θέση σε 47 ταινίες. Η δημιουργία της ταινίας προέρχεται από μοντάζ διαφόρων σκηνών της τηλεοπτικής σειράς "Στα δίχτυα του τρόμου (1973)".

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr