Βαθιά γαλάζια θάλασσα

Από retroDB
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος θεατρικής παράστασης: Βαθιά γαλάζια θάλασσα

Έτος: 1978

Είδος:

Τηλεοπτική πρεμιέρα: 16 Οκτωβρίου 1978

Τηλεοπτική περίοδος:

Κανάλι: ΕΡΤ

Σκηνοθεσία: Γιώργος Θεοδοσιάδης (I) , Σταύρος Ζερβάκης

Συγγραφέας: Terence Rattigan

Σενάριο: Μάριος Πλωρίτης

Ηθοποιοί: Λίλη Παπαγιάννη (Έστερ) , Ανδρέας Φιλιππίδης (I) (Σερ Γουίλιαμ Ρας) , Βασίλης Ανδρεόπουλος (γιατρός Κουρτ Μίλερ) , Γιάννης Κατράνης (I) (Φρέντυ) , Γιώργος Γεωγλερής (Τζάκι Τζάκσον) , Κώστας Κοντογιάννης (Φίλιπ Γουέλς) , Κατερίνα Μαραγκού (Άννα Γουέλς) , Λουίζα Ποδηματά (κυρία Έλτον)

Επαναλήψεις: 1979 (ΕΡΤ) , 2008 (Σινέ+) , 2010 (Σινέ+)

Σχόλια/Πλοκή: Το έργο του Άγγλου θεατρικού συγγραφέα γράφτηκε το 1952 και παιζόταν στο Λονδίνο για τέσσερις συνεχόμενες χρονιές. Η Έστερ, μια ευαίσθητη γυναίκα, όταν αντιλαμβάνεται ότι ο αγαπημένος της Φρέντυ δεν μπορεί να εκτιμήσει την αγάπη της και τη θυσία που έκανε για χάρη του, να εγκαταλείψει τον πλούσιο σύζυγό της Σερ Γουίλιαμ Ρας και να ζει μαζί του σε ένα άθλιο διαμέρισμα στο Λονδίνο, αποπειράται να αυτοκτονήσει. Ο σύζυγός της προσπαθεί να την πείσει να γυρίσει σε κείνον, αλλά αυτή επιμένει με πάθος να αγαπά τον Φρέντυ, ο οποίος την εγκαταλείπει για να επιστρέψει στο παλιό του επάγγελμα, του πιλότου. Ο γιατρός, που συμπαραστάθηκε στην Έστερ στο ατύχημά της, όντας και εκείνος ένας περιθωριακός και παράξενος άνθρωπος, της δίνει συμβουλές που θα την βοηθήσουν να συνεχίσει τη ζωή της.

Trivia: Θεατρική παράσταση στα πλαίσια της τηλεοπτικής σειράς "Το θέατρο της Δευτέρας (1976)". Η παράσταση επαναπροβλήθηκε τηλεοπτικά τρεις φορές. Στις 24 Σεπτεμβρίου 1979, στις 15 Δεκεμβρίου 2008 & στις 27 Σεπτεμβρίου 2010.

Η θεατρική παράσταση κυκλοφόρησε σε DVD από τη Ραδιοτηλεόραση τον Αύγουστο του 2009 (9ο DVD της σειράς "Πολιτισμική Ταινιοθήκη ΕΡΤ").

Συζητήστε για τη θεατρική παράσταση στο Retromaniax.gr