Κλάψε φτωχή μου καρδιά

Από retroDB
Αναθεώρηση ως προς 17:38, 7 Ιανουαρίου 2013 από τον Lass (Συζήτηση | συνεισφορές)
(διαφορά) ← Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφορά) | Νεότερη αναθεώρηση → (διαφορά)
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Κλάψε φτωχή μου καρδιά

Έτος: 1962

Διάρκεια: 92'

Είδος: Δραματική

Σκηνοθεσία: Κώστας Στράντζαλης

Σενάριο: Γιάννης Β. Ιωαννίδης

Φωτογραφία: Θανάσης Σπηλιώτης

Παραγωγός: Κώστας Στράντζαλης

Ηθοποιοί: Ανδρέας Μπάρκουλης , Μαριάννα Κουράκου , Μπεάτα Ασημακοπούλου , Γιώργος Καμπανέλλης , Θόδωρος Έξαρχος , Διονύσης Παπαγιαννόπουλος , Μαίρη Ευαγγέλου , Φραγκίσκος Μανέλλης , Στέλιος Καζαντζίδης (τραγούδι) , Μαρινέλλα (τραγούδι) , Διονυσία Ρώη , Δημήτρης Κατσούλης , Γιάννα Βαλέντη

Πλοκή: Η Ρένα είναι ερωτευμένη και ευτυχής με τον Πέτρο. Όταν όμως μένει έγκυος, εκείνος την εγκαταλείπει και η κοπέλα, επειδή δεν μπορεί να αναθρέψει το παιδί της, αναγκάζεται να το αφήσει στην πόρτα ενός πλουσιόσπιτου. Στη συνέχεια ζητάει δουλειά στο ίδιο σπίτι και η κυρία Ελένη την προσλαμβάνει ως γκουβερνάντα της μικρής. Η Ρένα δίνει φυσικά την ψυχή της για το κοριτσάκι κι εκείνο ανταποκρίνεται στη μεγάλη αγάπη της. Η Ελένη, φθονώντας αυτό το αμοιβαίο αίσθημα, διώχνει από το σπίτι την γκουβερνάντα. Η Ρένα δεν έχει άλλο τρόπο να διεκδικήσει το παιδί της, παρά την προσφυγή στα δικαστήρια.

Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1962-1963 και έκοψε 9.145 εισιτήρια. Ήρθε στην 64η θέση σε 82 ταινίες. Ο Στέλιος Καζαντζίδης και η Μαρινέλλα ερμηνεύουν το τραγούδι "Φεύγω με πίκρα στα ξένα " σε μουσική Στέλιου Καζαντζίδη και στίχους της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου.

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr