Κλάψε φτωχή μου καρδιά

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Κλάψε φτωχή μου καρδιά

Έτος: 1962

Διάρκεια: 92'

Είδος: Δραματική

Σκηνοθεσία: Κώστας Στράντζαλης

Σενάριο: Γιάννης Β. Ιωαννίδης

Φωτογραφία: Θανάσης Σπηλιώτης

Παραγωγός: Κώστας Στράντζαλης

Ηθοποιοί: Ανδρέας Μπάρκουλης (Πέτρος) , Μαριάννα Κουράκου (Ρένα) , Μπεάτα Ασημακοπούλου (Ελένη) , Γιώργος Καμπανέλλης , Θόδωρος Έξαρχος , Διονύσης Παπαγιαννόπουλος , Μαίρη Ευαγγέλου (Ρίτα) , Φραγκίσκος Μανέλλης , Στέλιος Καζαντζίδης (τραγούδι) , Μαρινέλλα (τραγούδι) , Διονυσία Ρώη , Δημήτρης Κατσούλης , Γιάννα Βαλέντη

Περίληψη/Σχόλια: Η Ρένα είναι ερωτευμένη και ευτυχής με τον Πέτρο. Όταν όμως μένει έγκυος, εκείνος την εγκαταλείπει και η κοπέλα, επειδή δεν μπορεί να αναθρέψει το παιδί της, αναγκάζεται να το αφήσει στην πόρτα ενός πλουσιόσπιτου. Στη συνέχεια ζητάει δουλειά στο ίδιο σπίτι και η κυρία Ελένη την προσλαμβάνει ως γκουβερνάντα της μικρής. Η Ρένα δίνει φυσικά την ψυχή της για το κοριτσάκι κι εκείνο ανταποκρίνεται στη μεγάλη αγάπη της. Η Ελένη, φθονώντας αυτό το αμοιβαίο αίσθημα, διώχνει από το σπίτι την γκουβερνάντα. Η Ρένα δεν έχει άλλο τρόπο να διεκδικήσει το παιδί της, παρά την προσφυγή στα δικαστήρια.

Στοιχεία/Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1962-1963 και έκοψε 9.145 εισιτήρια. Ήρθε στην 64η θέση σε 82 ταινίες. Ο Στέλιος Καζαντζίδης και η Μαρινέλλα ερμηνεύουν το τραγούδι "Φεύγω με πίκρα στα ξένα " σε μουσική Στέλιου Καζαντζίδη και στίχους της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου.

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr