Το Χαμίνι

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Το Χαμίνι a.k.a. Ένας Άντρας με Φιλότιμο

Έτος: 1960

Πρεμιέρα: 1960

Διάρκεια: 93'

Είδος: Κωμωδία

Σκηνοθεσία: Οδυσσέας Κωστελέτος

Συγγραφέας: Χρήστος Χαιρόπουλος

Σενάριο: Οδυσσέας Κωστελέτος

Φωτογραφία: Ανδρέας Αναστασάτος , Γιάννης Ασπιώτης , Τάκης Καλατζής

Μουσική σύνθεση: Κώστας Καπνίσης

Μουσική επιμέλεια: Χρήστος Μουραμπάς

Εταιρία παραγωγής: Ρόδος Φιλμ

Ηθοποιοί: Νίκος Κούρκουλος (Γιώργος Ξενίδης) , Κάκια Αναλυτή (Αργυρούλα) , Χρήστος Τσαγανέας (Νικηφόρος) , Νίτσα Τσαγανέα (Ελπίς) , Παμφίλη Σαντοριναίου (θεία του Γιώργου) , Αρτέμης Μάτσας (Τριαντάφυλλος) , Γιώργος Βελέντζας (Θανάσης, υπάλληλος υποδοχής ξενοδοχείου "Coronet") , Δέσποινα Παναγιωτίδου (Μπουρού) , Τζαβαλάς Καρούσος (Δημοκλής) , Καίτη Γκρέυ (τραγούδι) , Μπέμπα Μπλανς (τραγούδι) , Αφοί Κατσάμπα (τραγούδι) , Γιάννης Μάνος (τραγούδι) , Γιώργος Αμόρης (τραγούδι)

Περίληψη/Σχόλια: Ο Γιώργος Ξενίδης είναι ένας πλούσιος νέος από αριστοκρατική οικογένεια, που βρίσκεται υπό την κηδεμονία του θείου του Νικηφόρου και της θείας του Ελπίδας. Ο Γιώργος ερωτεύεται την Αργυρούλα, μια μικρή ορφανή, που για να ζήσει πουλάει λουλούδια, αλλά η κοινωνική διαφορά που τους χωρίζει, κάνει την οικογένειά του να μην την θέλει για νύφη. Εκείνος χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες, κάνει τα πάντα για να την κρατήσει κοντά του.

Στοιχεία/Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1960-1961 και έκοψε 16.021 εισιτήρια. Ήρθε στην 32η θέση ανάμεσα σε 58 ταινίες.

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr