Τζέιν Έυρ

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Τζέιν Έυρ

Έτος: 1968

Διάρκεια: 80'

Είδος: Δραματική

Σκηνοθεσία: Γιώργος Λόης

Συγγραφέας: Charlotte Bronte

Σενάριο: Γιώργος Λόης

Φωτογραφία: Τάκης Γεωργόπουλος

Παραγωγός: Γιώργος Λόης

Ηθοποιοί: Χριστίνα Σύλβα , Μάνος Κατράκης , Ηλέκτρα Παπαθανασίου , Σταύρος Χριστοφίδης , Τόλης Μπατανίκας , Μαρία Γιουρούση , Στέλλα Βαφειάδου , Μιχάλης Νικολόπουλος , Αμαλία Λαχανά , Σπύρος Λιαρόπουλος , Στέλλα Νέρη , Πάνος Νικολακόπουλος , Γιώργης Χριστοφιλάκης , Γιώργος Τσιτουρίδης , Ελένη Κατερινάκη , Νίκος Κανακάκης , Κάτια Τσαλίνοβα , Δήμητρα Κατερινάκη

Περίληψη/Σχόλια: Μια ορφανή κοπέλα, η Τζέην Έυρ (Χριστίνα Σύλβα), εργάζεται ως δασκάλα της κόρης ενός πλούσιου άντρα. Ανάμεσα σ’ εκείνη και τον πατέρα της μαθήτριάς της (Μάνος Κατράκης) αναπτύσσεται ένα ειδύλλιο. Δεν είναι όμως δυνατό να ζήσουν μαζί, αφού η γυναίκα (Ηλέκτρα Παπαθανασίου) του αγαπημένου της ζει κλεισμένη στο αρχοντικό τους, σε κατάσταση παράνοιας. Η Τζέην προσπαθεί να ξεφύγει από το αδιέξοδο και καταφεύγει στον ιερέα Πέτρο (Σταύρος Χριστοφορίδης). Κληρονομεί την περιουσία του πατέρα της και επιστρέφει να βρει τον αγαπημένο της. Ωστόσο, τον βρίσκει τυφλωμένο και το σπίτι του κατεστραμμένο από τη φωτιά που έβαλε η γυναίκα του.

Στοιχεία/Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1967-1968 και έκοψε 53.087 εισιτήρια. Ήρθε στην 70η θέση σε 99 ταινίες.Μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος της Σαρλότ Μπροντέ, με διάφορες παραλλαγές.

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr