Σαν τα τρελά πουλιά

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος τηλεοπτικής σειράς: Σαν τα τρελά πουλιά a.k.a. Like crazy birds

Έτος: 1987

Τηλεοπτική Σειρά

Είδος: Κοινωνική

Κανάλι: ΕΤ1

Ημέρα/ημέρες προβολής: Τρίτη

Ημερομηνία προβολής πρώτου επεισοδίου: 29 Δεκεμβρίου 1987

Ημερομηνία προβολής τελευταίου επεισοδίου: 22 Μαρτίου 1988

Κύκλοι επεισοδίων: 1

Αριθμός επεισοδίων: 13

Διάρκεια επεισοδίου: 45'

Παραγωγός: Φώτης Μεσθεναίος

Σκηνοθεσία: Φώτης Μεσθεναίος

Συγγραφέας: Μαρία Ιορδανίδου

Σενάριο: Θανάσης Καστής , Φώτης Περδικόπουλος , Νάσος Κατακουζηνός , Φώτης Μεσθεναίος

Ηθοποιοί: Θέμις Μπαζάκα , Νέλλη Αγγελίδου , Τίμος Περλέγκας , Γιάννης Ζαβραδινός , Νίκος Σκιαδάς , Φρόσω Μαυρικίου , Αφροδίτη Κοτζιά , Όλγα Δαμάνη , Άννυ Παπακωνσταντίνου , Δήμητρα Ζέζα , Κωνσταντίνα Σαββίδη , Μπάμπης Γιωτόπουλος , Νίκος Γαροφάλλου , Κώστας Μανδήλας , Κώστας Βρεττός , Χρήστος Πέτσιος , Αντώνης Τρικαμηνάς , Κώστας Αποστολίδης , Κατερίνα Βακαλοπούλου , Ελένη Βλάχου , Τζιμάρας Γιαννάτος , Μίρκα Δόξα , Αλέκος Μαυρίδης , Φένια Ξύδη , Δημήτρης Νικολαϊδης (I) , Νίκος Παμάσος , Γιάννης Πετρίδης , Στέλιος Φράστας , Κώστας Στεφανάκης


Επαναλήψεις: 1989 (ΕΤ3) , 1991 (SBS0/28) , 1993 (SBS0/28) , 1994 (ΕΤ1) , 2002 (ΕΤ1) , 2006 (Σινέ+) , 2013 (ΕΤ1)

Περίληψη/Σχόλια: Η αυτοβιογραφία της Μαρίας Ιορδανίδου από το 1920 μέχρι το 1960. Η συγγραφέας συνεχίζει τις αφηγήσεις των περιπετειών παίρνοντας για δραματουργικούς λόγους τη μορφή της Άννας, εγγονής της Λωξάντρας. Ξεκινά την ιστορία της από το γεγονός της καταστροφής του σπιτιού στο Μακρυχώρι της Κωνσταντινούπολης, από τους Τούρκους. Τότε η Άννα πηγαίνει με μετάθεση στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και εκεί γνωρίζει το μέλλοντα σύζυγό της Χρηστίδη. Το ειδύλλιο τους καταλήγει σε γάμο και το νιόπαντρο ζευγάρι έρχεται στην Αθήνα. Η Άννα, βρίσκει δουλειά και εργάζεται ως γραμματέας στη Σοβιετική πρεσβεία. Στα χρόνια της γερμανικής κατοχής συλλαμβάνεται από την Γκεστάπο, επιζεί μετά από πολλές κακουχίες, μπλέκεται στη δίνη του εμφυλίου και τελικά καταφέρνει να μεγαλώσει τα παιδιά της.

Trivia: Η σειρά προβλήθηκε το 1991 και το 1993 στην Αυστραλία από το Network 0-28/SBS με Αγγλικούς υπότιτλους με τον τίτλο "Like crazy birds".
- Η σειρά κυκλοφόρησε σε 7 DVD από τη Ραδιοτηλεόραση τον Απρίλιο του 2009 (20η σειρά της ΕΡΤ σε DVD).

Θεματική ενότητα στο Retromaniax.gr