Σίγμα Κάπα

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος θεατρικής παράστασης: Σίγμα Κάπα

Έτος: 1983

Είδος:

Τηλεοπτική πρεμιέρα: 14 Μαρτίου 1983

Τηλεοπτική περίοδος:

Διάρκεια: 81'

Κανάλι: ΕΡΤ

Σκηνοθεσία: Μαριέτα Ριάλδη , Κώστας Κατσαρόπουλος

Συγγραφέας: Μαριέτα Ριάλδη

Μουσική σύνθεση: Γιάννης Φεσσόπουλος

Ηθοποιοί: Μαριέτα Ριάλδη , Μάρα Θρασυβουλίδου , Γιάννης Λαμπρόπουλος , Γιώργος Μάζης , Λίνα Μπαμπατσιά , Γιώργος Μπάρτης , Τζένη Κολλάρου , Πέτρος Κυρίμης , Μιχάλης Τσαλδάρης

Επαναλήψεις: 2009 (Σινέ+)

Σχόλια/Πλοκή: Ένα έργο σπονδυλωτό, ιδιαίτερα καυστικό, χαρακτηριστικό της περιόδου της μεταπολίτευσης. Η Μαριέτα Ριάλδη το παρουσίασε στο Πειραματικό Θέατρο, το δικό της θέατρο, και ήταν μια παράσταση που συζητήθηκε πολύ. Πρώτα πρώτα ο τίτλος της. Από τη λέξη του τίτλου αφαιρέθηκαν τα τρία τελευταία γράμματα (ΑΤΑ) και έμειναν τα δύο πρώτα (ΣΚ). Αλλιώς δεν επιτρεπόταν να υπάρχει στη μαρκίζα του θεάτρου. Όταν λίγο πριν την πρεμιέρα πήγαν να το κατεβάσουν η Μαριέτα Ριάλδη βρήκε τη λύση: Σίγμα Κάπα. Έτσι ανέβηκε και έτσι γνώρισε πολύ μεγάλη επιτυχία. Οι ήρωες των επεισοδίων του έργου είναι ακραίοι και απηχούν την κριτική της εποχής σε καταστάσεις που αναφέρονται στη δικτατορία. Χαρακτηριστικά του έργου η καυστικότητα και το πικρό χιούμορ.

Trivia: Θεατρική παράσταση στα πλαίσια της εκπομπής "Το θέατρο της Δευτέρας (1976)". Η παράσταση επαναπροβλήθηκε τηλεοπτικά στις 16 Νοεμβρίου 2009.

Η θεατρική παράσταση κυκλοφόρησε σε DVD από τη Ραδιοτηλεόραση τον Δεκέμβριο του 2009 (30ο DVD της σειράς "Πολιτισμική Ταινιοθήκη ΕΡΤ").

Συζητήστε για τη θεατρική παράσταση στο Retromaniax.gr