Ο μπούφος

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Ο μπούφος

Έτος: 1968

Διάρκεια: 97'

Είδος: Κωμωδία

Σκηνοθεσία: Ορέστης Λάσκος

Συγγραφέας: Νίκος Τσιφόρος , Πολύβιος Βασιλειάδης

Σενάριο: Γιώργος Λαζαρίδης

Φωτογραφία: Γρηγόρης Δανάλης

Χορογραφίες: Βαγγέλης Σειληνός

Μουσική σύνθεση: Γιώργος Ζαμπέτας

Εταιρία παραγωγής: Α.Κ. Φιλμς

Ηθοποιοί: Γιώργος Πάντζας (Ηλίας Μπουντούνας) , Τζένη Ρουσσέα (Λίνα) , Ελένη Προκοπίου (Τζίλι) , Σωτήρης Μουστάκας (Ντίνος Ζαφειρίου) , Περικλής Χριστοφορίδης (Θέμος, αντιπρόεδρος) , Ρία Δελούτση , Ραφαήλ Ντενόγιας (Λέανδρος) , Γιώργος Τζιφός (Βαγγέλης) , Μιμίκα Νιάβη , Τζούλη Φόλευ , Νίκος Χατζηχρήστος , Νίκος Πασχαλίδης (Ιάσων Χατζηξεφτέρης) , Δημήτρης Νικολαϊδης (I) (πρόεδρος) , Νίκος Ρίζος (Μαξ Ραλλάτος) , Γιώργος Ζαμπέτας (τραγούδι)

Περίληψη/Σχόλια: Ένας μηχανικός εργάζεται σκληρά για την εταιρεία του χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα και χωρίς να παίρνει στα σοβαρά τις επίμονες παρατηρήσεις της γυναίκας του πάνω σ' αυτό το θέμα. Όταν ένας επιχειρηματίας, από τη μια, και τα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας του, από την άλλη, θα προσπαθήσουν να τον δελεάσουν για να εξυπηρετήσει τα αντικρουόμενα συμφέροντά τους στην κατασκευή ενός νέου δρόμου, ο μηχανικός θα αντιδράσει. Θα υποβάλει την παραίτησή του, αλλά οι μέτοχοι της εταιρείας, εντυπωσιασμένοι από το ήθος του, θα τον κάνουν διευθυντή.

Στοιχεία/Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1967-1968 και έκοψε 133.136 εισιτήρια. Ήρθε στην 50η θέση σε 99 ταινίες.

Πρόκειται για διασκευασμένο σενάριο από τη θεατρική κωμωδία "Οι Επάνω Και Οι Κάτω" των Νίκου Τσιφόρου & Πολύβιου Βασιλειάδη.

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr