Ο δολοφόνος αγαπούσε πολύ...

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Ο δολοφόνος αγαπούσε πολύ...

Έτος: 1960

Διάρκεια: 70'

Είδος: Αστυνομική

Σκηνοθεσία: Ίων Νταϊφάς

Σενάριο: Νίκος Φώσκολος , Ίων Νταϊφάς

Φωτογραφία: Κώστας Φιλίππου (I)

Μουσική σύνθεση: Γιώργος Κατσαρός

Παραγωγός: Γιάννης Δριμαρόπουλος

Ηθοποιοί: Δημήτρης Μυράτ , Ελένη Χατζηαργύρη , Βύρων Πάλλης , Νάντια Χωραφά , Γκίκας Μπινιάρης , Σπύρος Μουσούρης , Κώστας Παπαχρήστος , Σπύρος Καλογήρου , Γιάννης Γκιωνάκης , Σοφία Ολυμπίου , Δήμητρα Σερεμέτη , Ζαννίνο , Δημήτρης Γρηγορίου , Σαπφώ Νοταρά , Θόδωρος Έξαρχος , Παύλος Καταπόδης , Νίτσα Μαρούδα , Άγγελος Συρογιάννης , Χρήστος Κατσιγιάννης , Μπουμπούκα (χορεύτρια) , Γιώργος Κατσαρός (σαξοφωνίστας)

Περίληψη/Σχόλια: Ο διακεκριμένος γιατρός Αλέξης Καράτος είναι ο προστάτης της νεαρής Αλίκης Λοΐζου. Αυτή είναι ερωτευμένη με τον ηθοποιό Πέτρο Ζαβέρδη που προφυλακίζεται για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Μάρκου. Η Αλίκη πιστεύει ότι ο αγαπημένος της είναι αθώος και ζητάει από τον Καράτο, που στη διάρκεια της Κατοχής διηύθυνε μια αντιστασιακή ομάδα – μέλη της οποίας ήταν ο Ζαβέρδης και ο Μάρκου–, να τη βοηθήσει να αποδείξει την αθωότητά του. Η Αλίκη βέβαια αγνοεί ότι ο Καράτος είναι ο πραγματικός δολοφόνος του Μάρκου. Τον σκότωσε επειδή ο Μάρκου θα άρχιζε μια έρευνα για όλους όσοι έπαιξαν παράξενα παιχνίδια κατά την περίοδο του πολέμου. Στη συνέχεια κατέστησε τον Ζαβέρδη βασικό ύποπτο, για να διαλύσει το δεσμό του με την Αλίκη, όντας ερωτευμένος μαζί της. Η απόδραση του Ζαβέρδη από τη φυλακή και η βοήθεια που του προσφέρει η τραγουδίστρια Ντόρα Φλερ, θα οδηγήσουν την αστυνομία στον αληθινό ένοχο ο οποίος στο μεταξύ, για να καλύψει τα ίχνη του, έχει διαπράξει άλλες δύο δολοφονίες.

Στοιχεία/Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1959-1960 και έκοψε 17.572 εισιτήρια. Ήρθε στην 38η θέση σε 52 ταινίες. Στους τίτλους της ταινίας ο Νίκος Φώσκολος γράφεται με το ψευδώνυμο Κώστας Μαίανδρος.

Θεματική ενότητα στο Retromaniax.gr