Ο Σακαφλιάς

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Ο Σακαφλιάς a.k.a Στα Τρίκαλα στα δυο στενά

Έτος: 1967

Πρεμιέρα: 11 Ιανουαρίου 1967

Διάρκεια: 85'

Είδος: Δραματική

Σκηνοθεσία: Βασίλης Κονταξής

Σενάριο: Βασίλης Κονταξής

Φωτογραφία: Ανδρέας Παπασταματάκης

Μουσική σύνθεση: Βασίλης Τσιτσάνης

Μουσική επιμέλεια: Χρήστος Μουραμπάς

Εταιρία παραγωγής: Κονταξής Φιλμ

Ηθοποιοί: Σωτήρης Φούντας (Σακαφλιάς) , Δώρα Σιτζάνη (Λενιώ) , Έφη Οικονόμου (Νόρα) , Τηλέμαχος Εμμανουήλ (Νάκας) , Χριστόφορος Ζήκας (Αντωνίτσης) , Γιώργος Γιαννακόπουλος (III) , Γιώργος Χατζηιωαννίδης , Γρηγόρης Φουρτούνης , Λάμπρος Φλιούκας (Λαβίδας) , Μήτσος Παπασίκας (μπουζούκι και τραγούδι) , Λούλης Συμφέρης (μικρός) , Χρήστος Λιάκος , Νίκος Σαμαράς (I) , Μανώλης Ψωμάς (Κοτολάνος) , Βαλ. Κωνσταντίνου , Αλεξία Μπαλιάκου , Στέλιος Βάκας , Αλέκος Τσακμάκης , Λάκης Καραλής , Ηρακλής Καπρίτσας , Γιάννης Νούσιας , Γιώργος Ζολώτας , Παύλος Μάστορας (Παυλάκης, αδελφός Λενιώς) , Ελένη Τζόλια , Γιώργος Τσιόμπας

Περίληψη/Σχόλια: 1935. Ο Γιώργος Σακαφλιάς έχει την φήμη του πιο σκληρού άντρα των Τρικάλων. Αγαπάει την όμορφη αλλά φτωχιά Λενιώ, ενώ τον ίδιο τον θέλει η πλούσια Νόρα. Ο Νάκας, που θέλει την Λενιώ δικιά του, θα κατηγορήσει τον Σακαφλιά για τον φόνο της πόρνης Σμυρνιάς. Αλλά και η Νόρα όταν δεν θα υποκύψει στις ορέξεις της, θα τον κατηγορήσει για βιασμό. Ο Σακαφλιάς θα φύγει από τα Τρίκαλα. Η αστυνομία θα τον επικηρύξει και θα αρχίσει να τον αναζητεί.

Στοιχεία/Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1966-1967 και έκοψε 10.248 εισιτήρια. Ήρθε στην 113η θέση σε 117 ταινίες.

Η πρεμιέρα της ταινίας έγινε στα Τρίκαλα, στον κινηματογράφο "ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ" στις 11 Ιανουαρίου 1967.

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr