Να ντύσουμε τους γυμνούς

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος θεατρικής παράστασης: Να ντύσουμε τους γυμνούς

Έτος: 1978

Είδος:

Τηλεοπτική πρεμιέρα: 6 Νοεμβρίου 1978

Τηλεοπτική περίοδος:

Διάρκεια: 91'

Κανάλι: ΕΡΤ

Σκηνοθεσία: Αντώνης Βογιάζος

Συγγραφέας: Luigi Pirandello

Σενάριο: Φρίξος Ηλιάδης (μετάφραση & διασκευή έργου)

Μουσική σύνθεση: Άλκης Παναγιωτόπουλος

Ηθοποιοί: Σοφία Ρούμπου (Ερσίλια Ντρέι) , Τάσος Λέρτας (Λουδοβίκος Νότα, συγγραφέας) , Ζωή Ρίζου (Ονωρία) , Σπύρος Κωνσταντόπουλος (Αλφρέδο Κανταβάλε, δημοσιογράφος) , Γιώργος Κιμούλης (Φράνκο Λα Σπίγκα) , Νανά Νικολάου (υπηρέτρια Ονωρίας) , Γιάννης Ευαγγελίδης (πρόξενος Γκρότι)

Επαναλήψεις: 2009 (Σινέ+)

Σχόλια/Πλοκή: Ρώμη. Η νεαρή Ερσίλια Ντρέι μετά από μια απόπειρα αυτοκτονίας, η οποία απασχόλησε πολύ τις εφημερίδες, δέχεται την προσφορά του συγγραφέα Λουδοβίκου Νότα να μείνει μαζί του. Η ψυχολογική κατάσταση της Ερσίλιας είναι κακή. Η κυρία Ονωρία, σπιτονοικοκυρά του συγγραφέα, αναλαμβάνει να περιποιηθεί και να προσέχει την Ερσίλια, που παρόλο που είναι ντυμένη αισθάνεται ότι είναι γυμνή. Λίγο αργότερα εμφανίζεται ο αρραβωνιαστικός της Φράνκο Λα Σπίγκα για τον οποίο η Ερσίλια επιχείρησε να αυτοκτονήσει. Στην συνάντησή τους, εκείνη αποκαλύπτει ότι είπε ψέματα για την αιτία της απόπειρας της ενώ ο Φράνκο προσπαθεί να κάνει ότι μπορεί για να επανορθώσει. Τελευταίος εμφανίζεται στο σπίτι ο πρόξενος Γκρότι με τον οποίο η Ερσίλια διατηρούσε μια παράνομη ερωτική σχέση την ίδια στιγμή που ο Φράνκο ετοιμαζόταν να παντρευτεί κάποια άλλη γυναίκα. Η Ερσίλια, που αγάπησε δυο άντρες χωρίς να την παντρευτούν, επιχειρεί να αυτοκτονήσει για δεύτερη φορά πίνοντας το δηλητήριο που είχε στην βαλίτσα της...

Trivia: Θεατρική παράσταση στα πλαίσια της εκπομπής "Το θέατρο της Δευτέρας (1976)". Η παράσταση επαναπροβλήθηκε τηλεοπτικά στις 12 Οκτωβρίου 2009.

Η θεατρική παράσταση κυκλοφόρησε σε DVD από τη Ραδιοτηλεόραση τον Νοέμβριο του 2009 (25ο DVD της σειράς "Πολιτισμική Ταινιοθήκη ΕΡΤ").

Συζητήστε για τη θεατρική παράσταση στο Retromaniax.gr