Μιχάλης Χατζηγιάννης

Από retroDB
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ημερομηνία Γέννησης: 5 Νοεμβρίου 1978



Ελληνικές τηλεοπτικές σειρές στις οποίες έχει γράψει/επιμεληθεί τη μουσική:

Σελίδα περιεχομένου Έτος Κανάλι
Όρκος σιωπής 2014|2014 Star
Θα γίνει της πολυκατοικίας 2019|2019 ΣΚΑΙ

Ελληνικές κινηματογραφικές ταινίες στις οποίες έχει γράψει/επιμεληθεί τη μουσική:

Σελίδα περιεχομένου Έτος
Όλα θα πάνε καλά 2009
Μια μέλισσα τον Αύγουστο 2007
Ρ 20 2004

Ελληνικές τηλεταινίες στις οποίες έχει γράψει/επιμεληθεί τη μουσική:


Ελληνικές βιντεοταινίες στις οποίες έχει γράψει/επιμεληθεί τη μουσική:


Μαγνητοσκοπημένες θεατρικές παραστάσεις στις οποίες έχει γράψει/επιμεληθεί τη μουσική:


Άλλες θεατρικές παραστάσεις στις οποίες έχει γράψει/επιμεληθεί τη μουσική:

Σελίδα περιεχομένου Έτος
Άννυ (2013) 2013

Τηλεπαιχνίδια στα οποία έχει γράψει/επιμεληθεί τη μουσική ή συμμετείχε:


Εκπομπές στις οποίες έχει γράψει/επιμεληθεί τη μουσική ή συμμετείχε:

Σελίδα περιεχομένου Έτος Κανάλι
Cyprus Music Awards 2007 2007 Sigma TV
Sunday live 2018 ΑΝΤ1
The final 4 2019 ΑΝΤ1
Έλλη (2007) 2007 Mega
Αλ τσαντίρι νιουζ (2004) 2004 Alpha
Ανατροπή 2000 Mega
Βράδυ με τον Πέτρο Κωστόπουλο (2010) 2010 Alpha
Κορίτσια για σπίτι 2008 Μακεδονία TV
Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης στο θέατρο Βράχων: Σεπτέμβριος 2012 2012 ΑΝΤ1
Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος! 2013 Mega
Πρωινό mou 2010 Mega
Πρωινός καφές 1991 ΑΝΤ1
Τετ-α-τετ (2012) 2012 ΡΙΚ1

Επεισόδια σειρών & εκπομπών στα οποία έχει γράψει/επιμεληθεί τη μουσική ή συμμετείχε:


Μεταγλωττισμένες παραγωγές στις οποίες έχει γράψει/επιμεληθεί τη μουσική:


Βιογραφία: Γεννήθηκε στην Λευκωσία ενώ η καταγωγή του είναι από την Κερύνεια (ή Κυρήνεια) της Κύπρου. Απόφοιτος της Μουσικής Ακαδημίας του Λονδίνου με πτυχίο πιάνου, κιθάρας και ανώτατων θεωρητικών σπουδών ξεκίνησε την σταδιοδρομία του πρώτα στην Κύπρο και μετά στην Ελλάδα.

Συνεργάστηκε με σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες, σε παραστάσεις αλλά και στο τραγούδι, όπως η Χάρις Αλεξίου, ο Γιώργος Νταλάρας,, η Δήμητρα Γαλάνη, ο Πασχάλης Τερζής , η Γλυκερία, ο Κώστας Χατζής κ.ά.

Έχει κερδίσει πλήθος μουσικών βραβείων ενώ οι πωλήσεις δίσκων του ξεπερνούν τα 3 εκ. αντίτυπα. Έχει δώσει εκατοντάδες συναυλίες στην Ελλάδα , στην Κύπρο και το εξωτερικό από Βόρεια Αμερική μέχρι Ευρώπη και από Αυστραλία μέχρι Νότια Αφρική. Συμμετείχε στην μεγάλη τελετή διεύρυνσης της Ευρώπης στην Βαρσοβία, τραγουδώντας για την Κύπρο, στην τελετή έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων "Αθήνα2004", ενώ παράλληλα έχει αναπτύξει σημαντικό κοινωνικό έργο τόσο ως πρέσβης της ΕΛΕ-ΠΑΠ (παιδιά με πνευματική αναπηρία), αλλά και σαν καλλιτέχνης και αγγελιοφόρος για την "ΕΛΠΙΔΑ" (2019-2021).


Δισκογραφία:

Άγγιγμα Ψυχής (1998)

Παράξενη γιορτή (2000) (πλατινένιο)

Δεν έχω χρόνο (single) (2001) (πλατινένιο)

Κρυφό φιλί (2002)-Κρυφό φιλί (2η έκδοση) (2003) (3Χ πλατινένιο)

Μόνος μου (single) (2003) (3Χ πλατινένιο)

Ρ20 (single) (2004) (πλατινένιο)

Ακατάλληλη σκηνή (2004)-Ακατάλληλη σκηνή (2η έκδοση) (2005) (3Χ πλατινένιο)

Όνειρο ζω (single) (2005) (3Χ πλατινένιο)

LIVE (2006) (3Χ πλατινένιο)

Πάρε με, δώσε με, ξέχασέ με (single) (2006) (2Χ πλατινένιο)

Φίλοι & εχθροί (2006)-Φίλοι & εχθροί (Special Edition) (2007) (4Χ πλατινένιο)

Πιο πολύ (single) (2007) (πλατινένιο)

Ζωντανά στο Λυκαβηττό (2007) (πλατινένιο)

7 (2008)-7 Special Edition (2009) (5Χ πλατινένιο)

Κολάζ (2009) (4Χ πλατινένιο)

Το Καλύτερο Ψέμα (2010) (5Χ πλατινένιο)

4 Μπαλάντες (single) (2011) (με κυριακάτικη εφημερίδα)

LIVE 2011 (2011) (με κυριακάτικη εφημερίδα)

2 Νέα ακυκλοφόρητα τραγούδια (2011) (με κυριακάτικη εφημερίδα)

Θάρρος ή αλήθεια (2011) (πλατινένιο)

Η Αγάπη Δυναμώνει (2013) (πλατινένιο)

Όρκος Σιωπής (2015)

Οι Επιτυχίες 2009-2016 (2016)

Έρωτας Αγκάθι (2017)

Da Capo-Από την αρχή (2018) (Ευρώπη)

Everyone dance (single) 2010 (Γερμανία)

Mihalis (2010) (Eυρώπη)

We own the world tonight (single) 2012 (Βέλγιο)

Trivia:

Συζητήστε για τον/την μουσικό "{{{Sname}}}" στο Retromaniax.gr