Κυνηγημένοι εραστές

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Κυνηγημένοι εραστές a.k.a. Κυνηγημένοι ερασταί a.k.a. Κυνηγώντας την ευτυχία a.k.a. Παράξενη αγάπη a.k.a. Image of love

Έτος: 1972

Πρεμιέρα: 31 Ιανουαρίου 1972

Διάρκεια: 82'

Είδος: Ερωτική

Σκηνοθεσία: Όμηρος Ευστρατιάδης

Σενάριο: Γιάννης Τζιώτης

Φωτογραφία: Παύλος Φιλίππου

Μουσική σύνθεση: Κίμων Βασιλάς , Σταύρος Κουγιουμτζής

Παραγωγός: Γρηγόρης Δημητρόπουλος

Εταιρία παραγωγής: G.D. Films

Ηθοποιοί: Φαίδων Γεωργίτσης , Δώρα Σιτζάνη , Άννα Φόνσου , Γκιζέλα Ντάλι , Νίκος Τσαχιρίδης , Λευτέρης Γυφτόπουλος , Θόδωρος Ρουμπάνης , Λάκης Γκέκας , Δήμος Σταρένιος , Έφη Πλούμπη , Γιώργος Ματθαίος , Γιώργος Γκιντής , Γιάννης Αλεξανδρίδης , Σπύρος Δρόσος , Γιώργος Νταλάρας (τραγούδι)

Περίληψη/Σχόλια: Δύο νεαροί εραστές, ο Άγγελος και η Ειρήνη, αποφασίζουν να εγκαταλείψουν το χωριό τους στην Πελοπόννησο και να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη στην Αθήνα. Ο Άγγελος ζητά μια μικρή οικονομική βοήθεια απ’ τον θείο του, τον σταθμάρχη, αλλά εκείνος αρνείται. Λογομαχούν έντονα και έρχονται στα χέρια. Ο Άγγελος τον χτυπά και του αρπάζει μερικά χρήματα. Οι δύο νέοι τρέπονται σε φυγή και μπαίνουν σε ένα φορτηγό που πηγαίνει στην Αθήνα. Ενώ ο Άγγελος ακολουθεί δική του πορεία, η Ειρήνη βιάζεται κι εγκαταλείπεται. Ένας ευγενικός σπουδαστής, ο Στράτος, βρίσκει την κακότυχη κοπέλα και την παίρνει μαζί του, ενώ ο Άγγελος γνωρίζει και ακολουθεί μια φανταχτερή χίπισσα, τη Σαμάνθα. Οι δύο φυγάδες ξαναβρίσκονται τυχαία στο Ναύπλιο όπου γνωρίζονται με ένα πολύ περίεργο και ευκατάστατο ζευγάρι, την Ελίζα και τον Μίλτο. Ο σύζυγος πληρώνει τον Άγγελο για να κοιμηθεί με τη γυναίκα του. Στη συνέχεια, περνούν χωριστά μέσα από το μπλόκο της αστυνομίας στον Ισθμό της Κορίνθου. Καθώς ο Άγγελος σπεύδει να συναντήσει την Ειρήνη, πέφτει σε ένα ναρκοπέδιο και σκοτώνεται.

Στοιχεία/Trivia: Η ταινία έκοψε 73.692 εισιτήρια. Ήρθε στην 56η θέση σε 90 ταινίες.

Στην Ολλανδία έκανε πρεμιέρα στις 21 Δεκεμβρίου 1972.

Στη Γαλλία έκανε πρεμιέρα στις 1 Φεβρουαρίου 1973.

Στην Ιαπωνία έκανε πρεμιέρα στις 14 Δεκεμβρίου 1973.

Στην Ιταλία έκανε πρεμιέρα το 1978.

Ο Γιώργος Νταλάρας ερμηνεύει τα τραγούδια: "Ένας Κόμπος Η Χαρά Μου", "Όταν Ανθίζουν Πασχαλιές" σε στίχους και μουσική Σταύρου Κουγιουμτζή, και "Μ' έκοψαν Με Χώρισαν Στα Δύο" σε στίχους Γιώργου Θέμελη και μουσική Σταύρου Κουγιουμτζή.

Θεματική ενότητα στο Retromaniax.gr