Κούνια που σε κούναγε...

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Κούνια που σε κούναγε...

Έτος: 1966

Διάρκεια: 85'

Είδος: Κωμωδία

Σκηνοθεσία: Ρένα Γαλάνη

Σενάριο: Θεόδωρος Τέμπος

Φωτογραφία: Giovanni Varriano

Μουσική επιμέλεια: Χρήστος Μουραμπάς

Εταιρία παραγωγής: Περγαντής Φιλμ

Ηθοποιοί: Τάκης Μηλιάδης (Τρύφων Καραβόλας) , Μπέτυ Μοσχονά (Φιλιώ) , Νίκος Φέρμας (Χαρίλαος Μούρτζουφλος) , Νατάσα Αποστόλου (Κική) , Νανά Σκιαδά (Βαρβάρα) , Γιάννης Φέρμης (Παντελής) , Μαλαίνα Ανουσάκη (θεία Αγλαϊα) , Γιώργος Βελέντζας (Αλέκος) , Πέτρος Πανταζής (Μάρκος Παρόπουλος) , Κία Μπόζου (Θοδώρα) , Γιώργος Βρασιβανόπουλος (Τηλέμαχος Μπουλντόζας) , Εύα Ευαγγελίδου (Αλκμήνη) , Μισέλ Πολλάτος (αντιπρόσωπος γραφείου συνοικεσίων εξωτερικού) , Νάσος Κεδράκας (Προκόπης) , Γιώργος Γιολδάσης (Πίπης) , Μανώλης Βλαχάκης , Γιάννης Αλεξανδρίδης , Άγγελος Γεωργιάδης , Βαγγέλης Σπίνος , Γιώργος Ζαϊφίδης , Δημήτρης Ευσταθίου (τραγούδι) , Ρένα Ντάλμα (τραγούδι)

Περίληψη/Σχόλια: Τρεις αδελφές, η Βαρβάρα, η Θεοδώρα και η Κική, έχουν κληρονομήσει από τον πατέρα τους ένα παλιό αρχοντικό, αλλά δεν μπορούν να το δώσουν αντιπαροχή, αν προηγουμένως δεν βρουν γαμπρό για την τέταρτη αδελφή τους, τη Φιλιώ, η οποία είναι και κουφή και χαζή. Δύο υποψήφιοι την απορρίπτουν αμέσως και η ίδια απορρίπτει τον τρίτο υποψήφιο, αλλά ξετρελαίνεται με τον τέταρτο, ένα διπλωμάτη που αποδεικνύεται απατεώνας. Ο μνηστήρας της μικρότερης αδελφής Κικής, ο Μάρκος Σπυρόπουλος, που είναι εργολάβος οικοδομών, αποφασίζει να βάλει τάξη στο σπίτι. Εκεί ήδη έχουν εγκατασταθεί, ο ακαμάτης μέλλων σύζυγος της Βαρβάρας, ο Τρύφωνας, και ο αρραβωνιαστικός της Θεοδώρας, ο Παντελής, που είναι ισόβιος φοιτητής. Η Φιλιώ ξαποστέλνεται στην Αυστραλία για να βρει εκεί γαμπρό, αλλά επιστρέφει με το ίδιο πλοίο για να παντρευτεί τελικά ένα μεσήλικα ματάκια, τον Προκόπη. Την ίδια μέρα παντρεύονται ο Μάρκος με την Κική, αλλά και η αραχνιασμένη θεία Αγλαΐα με έναν άρτι αφιχθέντα καπετάνιο, παλιό της αρραβωνιαστικό εδώ και μια εικοσαετία.

Στοιχεία/Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1966-1967 και έκοψε 34.423 εισιτήρια. Ήρθε στην 101η θέση σε 117 ταινίες.

Θεματική ενότητα στο Retromaniax.gr