Θανάση πάρε το όπλο σου

Από retroDB
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Θανάση πάρε το όπλο σου

Έτος: 1972

Διάρκεια: 90'

Είδος: Κωμωδία

Σκηνοθεσία: Ντίνος Κατσουρίδης

Σενάριο: Λάζαρος Μοντανάρης

Φωτογραφία: Γιώργος Αρβανίτης (ΙΙ)

Παραγωγός: Ντίνος Κατσουρίδης

Ηθοποιοί: Θανάσης Βέγγος , Έφη Ροδίτη , Αντώνης Παπαδόπουλος (I) , Δήμητρα Ζέζα , Βάσος Ανδρονίδης , Χρήστος Καλαβρούζος , Κυριάκος Δανίκας , Ντίνος Δουλγεράκης , Γρηγόρης Ευαγγελάτος , Γιάννης Σιδηρόπουλος , Κώστας Σταυρινουδάκης , Ηλίας Κατέβας

Σκηνικά: Τάσος Ζωγράφος

Πλοκή: Ο Θανάσης ένας καλοσυνάτος ιδιοκτήτης φορτηγού το οποίο ακόμα χρωστάει, έχει στο κεφάλι του μια ανύπαντρη αδελφή, και τρέχει νυχθημερόν να προλάβει τις υποχρεώσεις που τον κυνηγούν. Υποχρεώσεις που όλο και μεγαλώνουν, καθώς αναγκάζεται να δανειστεί από το αφεντικό του, τον κυρ-Αποστόλη, για να προικίσει την αδελφή του με ένα σπιτάκι, ώστε να μπορέσει επιτέλους να παντρευτεί τον αγαπημένο της. Μια μέρα, ο Θανάσης καλείται να μεταφέρει τα έπιπλα μιας κοπέλας που την πέταξαν στο δρόμο, και βρίσκεται αντιμέτωπος με μια πτυχή της καθημερινής απανθρωπιάς. Στη συνέχεια τρέχει και δεν φτάνει, καθώς θα βρεθεί μπροστά σε απίστευτες καταστάσεις που υπερβαίνουν κάθε λογική, όπως σ’ ένα σουρεαλιστικό πεδίο μάχης όπου όλοι βάλλουν με μανία εναντίον όλων, για ακατανόητους λόγους.

Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1972-1973 και έκοψε 199.577 εισιτήρια. Ήρθε στην 2η θέση σε 64 ταινίες. Βραβείο ερμηνείας Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 1972 (Θανάσης Βέγγος).

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr