Η γυναίκα μου τρελλάθηκε (1966)

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Η γυναίκα μου τρελλάθηκε (1966)

Έτος: 1966

Πρεμιέρα: 9 Δεκεμβρίου 1966

Διάρκεια: 90'

Είδος: Κωμωδία

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Νικολαϊδης (I)

Συγγραφέας: Νίκος Τσιφόρος , Πολύβιος Βασιλειάδης

Σενάριο: Νίκος Τσιφόρος , Πολύβιος Βασιλειάδης

Φωτογραφία: Νίκος Καβουκίδης

Μουσική σύνθεση: Κώστας Καπνίσης

Εταιρία παραγωγής: Φίνος Φιλμ

Ηθοποιοί: Μαίρη Αρώνη , Λάμπρος Κωνσταντάρας (I) , Γιάννης Βογιατζής (I) , Ελένη Σταυροπούλου , Νίτσα Μαρούδα , Μέλπω Ζαρόκωστα , Μαρίκα Κρεββατά , Γιώργος Γαβριηλίδης , Άρης Μαλλιαγρός , Μαρίνα Πεφάνη , Δημήτρης Νικολαϊδης (I) , Δημήτρης Καλλιβωκάς (αφηγητής) , Βύρων Σεραϊδάρης

Περίληψη/Σχόλια: Η Άννα και ο Μάνος είναι παντρεμένοι εδώ και είκοσι χρόνια. Ο Μάνος αγαπάει βέβαια τη γυναίκα του, αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να ξεσκάει κάπου κάπου στα καμπαρέ, παρέα με τον φίλο του Τέλη και τη χαριτωμένη χορεύτρια Μπίλλυ. Η Μπίλλυ είναι επίσης πελάτισσα του φίλου του Γιώργου, που είναι γιατρός. Ο τελευταίος αγαπάει μεν τη γυναίκα του Γιούλη αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να γλυκοκοιτάζει τη Μπίλλυ. Κάποια μέρα, όμως, η Άννα επαναστατεί και παριστάνοντας την τρελή –δηλώνει πως είναι αποφασισμένη να πληρώσει τον άνδρα της με το ίδιο νόμισμα–, κατορθώνει να τρομάξει για τα καλά τους δύο γυναικοθήρες κι έτσι να τους συνετίσει.

Στοιχεία/Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1966-1967 και έκοψε 266.764 εισιτήρια. Ήρθε στην 16η θέση σε 117 ταινίες.

Θεματική ενότητα στο Retromaniax.gr