Η απολύτρωση

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Η απολύτρωση a.k.a Απολύτρωσις

Έτος: 1961

Διάρκεια: 90'

Είδος: Δραματική

Σκηνοθεσία: Κώστας Ανδρίτσος

Σενάριο: Νέστορας Μάτσας , Κώστας Ασημακόπουλος

Φωτογραφία: Τάκης Καλαντζής

Μουσική σύνθεση: Τάκης Μωράκης

Εταιρία παραγωγής: Ελ Τουρέ Φιλμ

Ηθοποιοί: Σπύρος Φωκάς (Ηλίας) , Lorella de Luca (Ελένη) , Μιράντα Κουνελάκη , Μιράντα Μυράτ , Ελένη Ζαφειρίου , Κώστας Κούρτης , Ανδρέας Φιλιππίδης (I) , Αρτέμης Μάτσας , Κούλα Αγαγιώτου , Κώστας Κωνσταντέλλος , Λευκή Παπαζαφειροπούλου , Νάντια Κωνσταντοπούλου (τραγούδι) , Τρίο Μπελκάντο (τραγούδι)

Περίληψη/Σχόλια: Ο Ηλίας, που από πολύ μικρός ονειρεύονταν να γίνει γιατρός για να βοηθήσει τους συνανθρώπους του και να καταπολεμήσει τη μάστιγα της φυματίωσης, είναι ένας γνήσιος αλτρουιστής και τώρα βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο των σπουδών του. Η φίλη του Ελένη, που βρισκόταν πάντα στο πλευρό του, δεν τον ακολουθεί στην επαρχία, αφήνοντάς τον έτσι απερίσπαστο να αφοσιωθεί στον αγώνα του κατά της αρρώστιας. Και εκείνος, μπροστά στην ολοκλήρωση του έργου του, επιλέγει να θυσιάσει την προσωπική του ευτυχία.

Στοιχεία/Trivia: Η ταινία προβλήθηκε την σαιζόν 1961-1962 και έκοψε 21.846 εισιτήρια. Ήρθε στην 30η θέση σε 68 ταινίες. Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Γεράσιμου Πατρονικόλα που κυκλοφόρησε το 1945.

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr