Η Απερίγραπτη

Από retroDB
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος τηλεοπτικής σειράς: Η Απερίγραπτη a.k.a. Θάλεια

Έτος: 1981

Τηλεοπτική Σειρά

Κανάλι: ΥΕΝΕΔ

Ημερομηνία προβολής πρώτου επεισοδίου: 1 Μαΐου 1981

Ημερομηνία προβολής τελευταίου επεισοδίου: 2 Οκτωβρίου 1981

Ημέρα προβολής: Παρασκευή

Κύκλοι επεισοδίων: 1

Αριθμός επεισοδίων: 23

Διάρκεια επεισοδίου: 45'

Είδος: Κοινωνική

Μορφή εγγραφής ταινίας: Βίντεο

Εταιρία παραγωγής: Mercurius

Παραγωγός: Θάνος Κάνιστρας

Σκηνοθεσία: Ερρίκος Ανδρέου , Θανάσης Σοϊμοίρης (τηλεσκηνοθεσία)

Συγγραφέας: Γρηγόριος Ξενόπουλος

Σενάριο: Σούλα Πιερράκου

Μουσική σύνθεση: Άκης Λυμούρης

Φωτογραφία: Βασίλης Βασιλειάδης (ΙΙ)

Σκηνικά: Μανώλης Μαριδάκις

Ηθοποιοί: Κώστας Πρέκας (Πετράκης Σωτηρόπουλος) , Αφροδίτη Γρηγοριάδου (κυρία Παπαζώη) , Πένυ Παπουτσή (Θάλεια) , Υβόννη Μαλτέζου (Ρόζα) , Βασίλης Μαυρομάτης (Διγενόπουλος) , Σάσα Σοφού , Πωλίνα Γκιωνάκη , Πάρις Κατσίβελος (Θόδωρας, ιδιοκτήτης λέσχης) , Χρήστος Μάντζαρης (κύριος Παπαζώης) , Έφη Οικονόμου (κυρία Μυλωνά) , Κατερίνα Καρούσου (Μαίρη) , Μάνια Τεχριτζόγλου

Κοστούμια: Έλλη Πανούση

Βοηθός Σκηνοθέτη: Φίλιππος Σαπουντζάκης

Περίληψη: Ο Πετράκης Σωτηρόπουλος, ένας γοητευτικός και πλούσιος δανδής, συχνάζει στο σπίτι του φίλου του, δικηγόρου με δυο κόρες της παντρειάς. Η ψυχρή, σοβαρή Ρόζα και η μικρότερη, αυθόρμητη Θάλεια, συναγωνίζονται για το ποια θα κερδίσει την καρδιά του. Ο Πετράκης γοητεύεται από τη σχεδόν παιδική αφέλεια της Θάλειας και τη ζητά σε γάμο. Ο πατέρας της παρά την αντίθετη παράδοση που θέλει να παντρεύεται πρώτα η μεγαλύτερη, δέχεται με κρύα καρδιά. Μετά το γάμο τους όμως, ο Σωτηρόπουλος εμφανίζει το πραγματικό του πρόσωπο. Χαρτοπαίζει, κατασπαταλά τη περιουσία τους σε διασκεδάσεις και ακούγονται διάφορα για το τυχοδιωκτικό παρελθόν του, στο εξωτερικό. Όλα συνηγορούν σε ένα διαζύγιο και οι συγγενείς πιέζουν τη Θάλεια να τον εγκαταλείψει και να ξαναφτιάξει τη ζωή της. Όμως εκείνη, παρά τη φαινομενική επιπολαιότητά της, κατά βάθος είναι ένας πολύ ισχυρός χαρακτήρας που γνωρίζει πολύ καλά τι θέλει και πώς να το κατακτήσει. Με τη βοήθεια ενός θείου της, επεμβαίνει στη ζωή του άντρα της, διορθώνει τις κακές πλευρές του χαρακτήρα του, του βρίσκει μια καλή δουλειά και τον επαναφέρει με σιγουριά κι αξιοπρέπεια στην οικογενειακή εστία.

Επαναλήψεις: 1981 (ΡΙΚ)

Trivia: Ο τίτλος της σειράς αναφερόταν σε κάποια προγράμματα της εποχής και ως "Θάλεια".

Η έβδομη μεταφορά μυθιστορήματος του Γρηγορίου Ξενόπουλου στην Ελληνική Τηλεόραση και η έκτη της ομάδας Ερρίκου Ανδρέου (σκηνοθεσία), Σούλας Πιερράκου (σενάριο) και Θάνου Κάνιστρα (παραγωγή).

Η σειρά ήταν ασπρόμαυρη.

"Η Απερίγραπτη" διαδέχτηκε τη σειρά "Λάουρα (1980)" στο πρόγραμμα της ΥΕΝΕΔ κάθε Παρασκευή πριν από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων των 9:30.

Η σειρά δεν προβλήθηκε ποτέ σε επανάληψη από την "ΕΡΤ".

Η σειρά προβλήθηκε το 1981 στην Κύπρο από το "ΡΙΚ". Συγκεκριμένα, η σειρά ξεκίνησε το φθινόπωρο του 1981.

Η σειρά δε σώζεται στο αρχείο της "ΕΡΤ".

Θεματική ενότητα στο Retromaniax.gr