Λάουρα (1980)

Από retroDB
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος τηλεοπτικής σειράς: Λάουρα

Έτος: 1980

Τηλεοπτική Σειρά

Κανάλι: ΥΕΝΕΔ

Ημερομηνία προβολής πρώτου επεισοδίου: 31 Οκτωβρίου 1980

Ημερομηνία προβολής τελευταίου επεισοδίου: 17 Απριλίου 1981

Ημέρα προβολής: Παρασκευή

Κύκλοι επεισοδίων: 1

Αριθμός επεισοδίων: 26

Διάρκεια επεισοδίου: 45'

Είδος: Κοινωνική

Μορφή εγγραφής ταινίας: Βίντεο

Εταιρία παραγωγής: Mercurius

Παραγωγός: Θάνος Κάνιστρας

Σκηνοθεσία: Ερρίκος Ανδρέου

Συγγραφέας: Γρηγόριος Ξενόπουλος

Σενάριο: Σούλα Πιερράκου

Μουσική σύνθεση: Νίκος Λαβράνος

Ηθοποιοί: Μαρία Τζομπανάκη (Λάουρα Κονταρή) , Γιώργος Κιμούλης (Φρέντος Κοζάλης) , Νίκος Τζόγιας (Τζώρτζης Κονταρής) , Ελένη Ανουσάκη (Κλάρα) , Κάκια Παναγιώτου (Γιοβάνα) , Κάκια Ιγερινού (Αγγέλικα) , Νίκος Γαροφάλλου (νομάρχης) , Βύρων Κολάσης (I) (Γώγος) , Αφροδίτη Τζοβάνη (Στέλλα) , Γιώργος Γεωγλερής (Μίμης) , Τάκης Μηλιάδης , Νίκος Παπαχρήστος , Χάρης Παναγιώτου (Ζησημακόπουλος)

Περίληψη: Ο κόντες Γιώργος Δεγράσης ετοιμάζεται να παντρευτεί την αγαπημένη του Λάουρα Κονταρή, μια πανέμορφη αρχοντοπούλα, η οποία τρέφει μεγάλη αδυναμία στον επιπόλαιο εξάδελφο της Φρέντο. Ο Φρέντος παρότι διατηρεί ερωτικό δεσμό με μια παντρεμένη γυναίκα, την Κλάρα, δεν χάνει την ευκαιρία να πολιορκήσει ερωτικά την εξαδέλφη του, με αποτέλεσμα εκείνη να υποκύψει στα χάδια του και να τον ερωτευτεί με πάθος. Οι δυο νέοι συμφωνούν να χωρίσουν από τους δεσμούς τους και να αφοσιωθούν ολόψυχα ο ένας στον άλλο, πράγμα το οποίο πολύ γρήγορα κάνουν. Ο Γιώργος από τη μεγάλη του απογοήτευση αυτοκτονεί χωρίς όμως να κατηγορήσει κανένα και η Λάουρα ξεπερνώντας τις τύψεις της απαιτεί όλο και περισσότερα τον Φρέντο, όμως εκείνος αρχίζει σταδιακά να ψυχραίνεται και να απομακρύνεται από κοντά της. Τελικά επιστρέφει στην αρχική του ερωμένη την Κλάρα, την οποία πείθει να τον ακολουθήσει στην πρωτεύουσα εγκαταλείποντας τον άντρα της. Το σκάνδαλο είναι μεγάλο στην κοινωνία του νησιού. Αναζητώντας στην Αθήνα τα ίχνη των μοιχών, η Λάουρα, βρίσκει εύκολα το ζευγάρι σ'ένα ξενοδοχείο που ήξερε πως σύχναζε ο εξάδελφος της και κάνει μια τελευταία απόπειρα να τον κερδίσει...

Επαναλήψεις: 1981 (ΡΙΚ)

Trivia: Η έκτη μεταφορά μυθιστορήματος του Γρηγορίου Ξενόπουλου στην Ελληνική τηλεόραση και η πέμπτη της ομάδας Ερρίκου Ανδρέου (σκηνοθεσία), Σούλας Πιερράκου (σενάριο) και Θάνου Κάνιστρα (παραγωγή).

Η σειρά ήταν ασπρόμαυρη.

Η "Λάουρα" διαδέχτηκε την επανάληψη της σειράς "Αναδυομένη" στο πρόγραμμα της ΥΕΝΕΔ κάθε Παρασκευή πριν από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων ("Τηλεφημερίς") των 9:30.

Η σειρά δεν προβλήθηκε ποτέ σε επανάληψη από την ΕΡΤ.

Η σειρά προβλήθηκε το 1981? στην Κύπρο από το ΡΙΚ.

Η σειρά ΔΕΝ σώζεται στο Αρχείο της ΕΡΤ.

Θεματική ενότητα στο Retromaniax.gr