Ησαϊα χόρευε

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Ησαϊα χόρευε

Έτος: 1966

Διάρκεια: 75'

Είδος: Κωμωδία

Σκηνοθεσία: Κώστας Ασημακόπουλος

Συγγραφέας: Φαίδων Βαλσαμάκης

Σενάριο: Κώστας Ασημακόπουλος

Φωτογραφία: Βαγγέλης Καραμανίδης

Μουσική σύνθεση: Ανδρέας Χατζηαποστόλου

Εταιρία παραγωγής: Ανζερβός

Ηθοποιοί: Βασίλης Αυλωνίτης (Ησαΐας) , Γεωργία Βασιλειάδου (Καλλιρρόη) , Τάκης Μηλιάδης (Ανάργυρος) , Γιάννης Φέρμης (Ισίδωρος Χήρος) , Γιάννης Γκιωνάκης (Ηλίας Τακούνης) , Τούλα Δημητρίου (Αλκμήνη) , Ταϋγέτη (πελάτισσα κομμωτηρίου) , Αγγέλα Γιουράντη (Τζιν, κόρη Ησαΐα) , Μανώλης Παπαγιαννάκης (Νίκος, γαμπρός) , Κώστας Παπαχρήστος (Αστυνόμος) , Πάρις Πάππης (Ελληνοαμερικανός) , Κώστας Μεντής (καφετζής) , Άννα Σταυρίδου (προϊσταμένη νοσοκόμα) , Βασίλης Καϊλας (Βασιλάκης) , Στάθης Χατζηπαυλής (πατέρας γαμπρού, μανάβης)

Περίληψη/Σχόλια: Ο Ησαΐας και ο Ανάργυρος είναι συνέταιροι και διατηρούν μαζί ένα γραφείο συνοικεσίων. Τα πράγματα δεν πάνε πολύ καλά τελευταία και η γυναίκα του Ησαΐα, η Καλλιρρόη, αναλαμβάνει να βοηθήσει την κατάσταση. Βρίσκει λοιπόν γαμπρό για την κόρη της, έναν γόνο πλούσιας οικογενείας. Ο γαμπρός όμως δεν είναι και τόσο πλούσιος αφού στην πραγματικότητα είναι ο γιος του μανάβη. Η κατάσταση μπερδεύεται ακόμα περισσότερο αφού και η ίδια η κόρη της δεν είναι κόρη εφοπλιστή όπως την παρουσίασε.

Στοιχεία/Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1966-1967 και έκοψε 53.391 εισιτήρια. Ήρθε στην 86η θέση σε 117 ταινίες. Ο Στάθης Χατζηπαυλής δεν αναγράφεται στους τίτλους της ταινίας.

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr