Ενώ σφύριζε το τραίνο

Από retroDB
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Ενώ σφύριζε το τραίνο

Έτος: 1961

Διάρκεια: 95'

Είδος: Αστυνομική

Σκηνοθεσία: Ιάσων Χαραλάμπους , Νίκος Χατζηθανάσης

Σενάριο: Θανάσης Βαλτινός

Φωτογραφία: Φώτης Μεσθεναίος

Εταιρία παραγωγής: Κάλια Φιλμ

Ηθοποιοί: Στέλιος Βόκοβιτς , Λυκούργος Καλλέργης , Μιχάλης Καλογιάννης , Άρης Μαλλιαγρός , Ελένη Κυπραίου , Στέφανος Ληναίος , Άννυ Παπακωνσταντίνου , Αργύρης Δρακάκος , Ανδρέας Σταμάτης , Γιάννης Πιτσόκος , Ηλίας Ρούμπος

Πλοκή: Σε μια ερημική τοποθεσία, βρίσκεται δολοφονημένη η Μάρθα που μόλις είχε φτάσει σιδηροδρομικώς στο Ναύπλιο. Οι υποψίες πέφτουν αρχικά πάνω στον νεαρό που ταξίδευε μαζί της, τον Βασίλη Ντάνο, ο οποίος έχει δώσει στο ξενοδοχείο ψεύτικο όνομα. Ανακρίνεται από τον μοίραρχο Παπαγιάννη και αφήνεται προσωρινά ελεύθερος, με την εντολή να μην απομακρυνθεί από την πόλη. Η έρευνα αποκαλύπτει ότι η Μάρθα δολοφονήθηκε κάπου αλλού και το πτώμα της μεταφέρθηκε στο σημείο όπου βρέθηκε αργότερα. Έτσι ο μοίραρχος οδηγείται στον πραγματικό ένοχο, έναν συγχωριανό της Μάρθας, με τον οποίο εκείνη είχε στο παρελθόν έναν αποτυχημένο συναισθηματικό δεσμό. Παράλληλα, ο νεαρός ύποπτος που έχει γεννηθεί στο Ναύπλιο, αλλά έφυγε πριν τον πόλεμο για να ζήσει στην Αθήνα, γνωρίζει και ερωτεύεται την Αννούλα, αδελφή της δολοφονημένης.

Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1961-1962 και έκοψε 956 εισιτήρια. Ήρθε στην τελευταία θέση σε 68 ταινίες. Αστυνομική ταινία γυρισμένη εξ ολοκλήρου στο Ναύπλιο και στο αρχαίο κάστρο του Παλαμηδίου.Ο Κώστας Λυχναράς (βοηθός σκηνοθέτη στην ταινία) λέει:"Το παρασκήνιο αυτής της ταινίας ήταν ότι είχαν βρεθεί λεφτά – γιά την παραγωγή - από κάποιον που πολούσε γαλακτοκομικά μηχανήματα. Τον έπεισαν λοιπόν, να βάλει χρήματα και η μόνη χάρη που ζήτησε ο άνθρωπος, ήταν την εταιρία που έφτιαξε, να την βγάλουμε το όνομα της κόρης του (“Κάλια”)".

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr