Δεν μπορούν να μας χωρίσουν

Από retroDB
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Δεν μπορούν να μας χωρίσουν

Έτος: 1965

Διάρκεια: 102'

Είδος: Δραματική

Σκηνοθεσία: Χρήστος Κυριακόπουλος

Σενάριο: Νίκος Φώσκολος

Φωτογραφία: Γιάννης Πουλής

Μουσική σύνθεση: Στέλιος Χρυσίνης

Εταιρία παραγωγής: Αφοί Κυριακόπουλοι

Ηθοποιοί: Γκέλυ Μαυροπούλου , Γιώργος Καμπανέλλης , Στέφανος Στρατηγός , Μαλαίνα Ανουσάκη , Έφη Οικονόμου , Σπεράντζα Βρανά , Νίκος Φέρμας , Λαυρέντης Διανέλλος , Γιώργος Τζιφός , Μαργαρίτα Γεράρδου , Ζωή Ρίζου , Σπύρος Μαλούσης , Στέλιος Καζαντζίδης (τραγούδι) , Μαρινέλλα (τραγούδι) , Βίκυ Μοσχολιού (τραγούδι) , Κατερίνα Τζοβάρα (τραγούδι)

Πλοκή: Η Σοφία, μια φτωχή και ορφανή κοπέλα, τραγουδίστρια σε νυχτερινό κέντρο, πέφτει θύμα τροχαίου και το ατύχημά της γίνεται αιτία να γνωριστεί μ’ έναν συμπαθητικό αλλά και πλούσιο νέο, τον Νίκο. Ερωτεύονται ο ένας τον άλλον παράφορα, αλλά τόσο η μητέρα, όσο και η αρραβωνιαστικιά του, κάνουν τα πάντα για να τους χωρίσουν. Οι δολοπλοκίες τους είναι αποτελεσματικές και απομακρύνουν τη Σοφία από το πλευρό του Νίκου. Η κακότυχη νέα περνά τα πάνδεινα, φτάνοντας μέχρι την προσωρινή τύφλωση. Τελικά θα ξανασμίξει μαζί του, για πάντα.

Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1965-1966 και έκοψε 102.210 εισιτήρια. Ήρθε στην 52η θέση σε 101 ταινίες.Ο Στέλιος Καζαντζίδης ερμηνεύει το τραγούδι "Τα μουτζουρωμένα χερια" σε μουσική δική του και στίχους Στέφανου Βαρτάνη και μαζί με τη Μαρινέλλα το τραγούδι "Με το βοριά" σε στίχους Δημήτρη Χριστοδούλου και μουσική Γιώργου Ζαμπέτα

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr