Αστερισμός της Παρθένου

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Αστερισμός της Παρθένου a.k.a. Στον αστερισμό της Παρθένου

Έτος: 1973

Πρεμιέρα: 3 Δεκεμβρίου 1973

Διάρκεια: 80'

Είδος: Δραματική

Σκηνοθεσία: Γιάννης Δαλιανίδης

Σενάριο: Γιώργος Τζαβέλλας (I)

Φωτογραφία: Νίκος Γαρδέλης

Μουσική σύνθεση: Μίμης Πλέσσας

Εταιρία παραγωγής: Φίνος Φιλμ

Ηθοποιοί: Ζωή Λάσκαρη , Χρήστος Πολίτης , Χρήστος Νομικός , Σπύρος Καλογήρου , Μπέτυ Βαλάση , Γιάννης Αργύρης , Άννα Παϊτατζή , Νότης Περγιάλης , Ρίτα Μπενσουσάν , Βάσος Αδριανός , Θόδωρος Έξαρχος , Ρίτα Άντλερ , Γιώργος Κωνσταντής , Χρήστος Στύπας , Αντώνης Αντύπας , Περικλής Χριστοφορίδης , Ευαγγελία Σαμιωτάκη , Νίκος Δενδρινός , Σταύρος Φαρμάκης , Ειρήνη Κουμαριανού , Γιώργος Νέζος , Ζωή Ρίζου , Γιάννης Χειμωνίδης , Δώρα Φύτιζα , Κώστας Φλωράτος , Νίκος Πασχαλίδης , Στέλλα Νέρη , Νίκος Κούρος , Άννα Αδριανού , Κώστας Τσιάνος , Γιώργος Γρηγορίου , Σπύρος Μαλούσης , Μιχάλης Δεσύλλας , Νατάσα Ασίκη (μικρή)

Περίληψη/Σχόλια: Σπονδυλωτή ταινία σε τρία μέρη. Μια πόρνη διηγείται στους πελάτες της κάθε φορά και μια διαφορετική, ιστορία για την αιτία που κάνει αυτό το επάγγελμα. Στην πρώτη ιστορία η αιτία είναι η φτώχεια. Στη δεύτερη ένα ατύχημα στην παιδική της ηλικία, που της στοίχισε την παρθενιά, και την προσπάθεια των δικών της να κρύψουν το γεγονός. Στην τρίτη θυσιάζεται για να σώσει το σύζυγο της, αλλά αυτός δεν θα την συγχωρέσει...

Στοιχεία/Trivia: Η ταινία προβλήθηκε την σαιζόν 1973-1974 και έκοψε 120.010 εισιτήρια. Ήρθε στην 5η θέση σε 44 ταινίες.

Η ταινία αυτή είχε αρχικά γραφτεί από τον Γιώργο Τζαβέλλα με σκοπό να πρωταγωνιστήσει η Αλίκη Βουγιουκλάκη το 1967, αλλά η Αλίκη τελικά αρνήθηκε λόγω του τολμηρού θέματος και των σκηνών της ταινίας. Έξι χρόνια αργότερα η ταινία τελικά γυρίστηκε με την Ζωή Λάσκαρη.

Θεματική ενότητα στο Retromaniax.gr