Αδέξιος εραστής

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Ο αδέξιος εραστής a.k.a. Το τέλος της ευτυχίας

Έτος: 1984

Διάρκεια: 110'

Είδος: Κοινωνική

Σκηνοθεσία: Μαρία Σκούρτη

Σενάριο: Μαρία Σκούρτη

Φωτογραφία: Πολυδεύκης Κυρλίδης

Μουσική σύνθεση: Νίκος Λαβράνος

Εταιρία παραγωγής: Zodiac Film

Ηθοποιοί: Γιώργος Σίσκος (Χρήστος Παντοφλίδης) , Άννυ Πασπάτη (Άννα) , Μάρα Θρασυβουλίδου (Σόνια Τσόκα) , Νίκος Βανδώρος , Αγνή Βλάχου , Γιώργος Βρασιβανόπουλος , Ανθή Γούναρη , Σπύρος Ιωάννου (Αλέξης) , Τόνια Καζιάνη , Νίκος Κατωμέρης , Δημήτρης Κούκης , Τέτα Κωνσταντά (Σαπφώ) , Ντάνος Λυγίζος (Τάκης Αρχοντίδης) , Άρης Μιχόπουλος , Μαρία Μέρλου , Γιάννης Μελαχροινούδης (σερβιτόρος) , Βανέσα Τζελβέ , Καίτη Πάνου (Ρένα) , Νίνα Παπαζαφειροπούλου (μητέρα Χρήστου) , Ευδοξία Πετζάκη , Γιώργος Πολίτης , Μαίρη Ραζή , Μάκης Ρευματάς (ιδιωτικός ντετέκτιβ) , Μιχάλης Συμεωνίδης , Γιώργος Τζώρτζης (I) (Βασίλης) , Βασίλης Τσάγκλος (κυρ-Νίκος) , Άννα Τσώνη , Ντίνος Ηλιόπουλος (Άγης)

Περίληψη/Σχόλια: Ο γάμος της Άννας με τον Χρήστο φθίνει με τον καιρό, πηγαίνοντας απ’ το κακό στο χειρότερο. Η κρίση του ζευγαριού είναι καταφανής και ο Χρήστος προσπαθεί να αφαιρέσει την εποπτεία των παιδιών απ' τη γυναίκα του. Η μεγαλύτερη κόρη τους Σαπφώ έχει ήδη φίλο. Ο μικρότερος Αλέξης οδηγείται απ' τον πατέρα του, για την πρώτη ερωτική μύηση, στην ερωμένη του δεύτερου, τη Σόνια. Ο πατέρας του δεν γνωρίζει ότι η λεγάμενη είναι επίσης ερωμένη και άλλων τινών, όπως του Άγη και του Τάκη, δηλαδή του πατέρα και του αδελφού της γυναίκας του. Το όλο μυστικό έρχεται στο φως όταν η Άννα μαθαίνει για την απιστία του άνδρα της από έναν κοινό φίλο, τον Βασίλη, ο οποίος είναι από καιρό ερωτευμένος μαζί της και τη γυροφέρνει διακριτικά. Έτσι η Άννα αναθέτει την υπόθεση «Σόνια» σ' έναν ιδιωτικό ντετέκτιβ για τα περαιτέρω, ενώ στο μεταξύ η ίδια αρχίζει να εργάζεται και να φροντίζει τον εαυτό της, αποφασίζοντας συνάμα να χωρίσει και να εγκαταλείψει τον σύζυγο. Φεύγοντας παίρνει μαζί της και τα παιδιά τα οποία όμως ήδη έχουν βιώσει τις δυσάρεστες επιπτώσεις της οικογενειακής δυσαρμονίας, με αναπάντεχα επακόλουθα, καθώς η Σαπφώ μένει έγκυος, ο φίλος της σκοτώνεται σε τροχαίο δυστύχημα και ο Αλέξης αποτυγχάνει στις εξετάσεις του στο σχολείο.

Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1984-1985 και έκοψε 16.787 εισιτήρια. Ήρθε στην 30η θέση σε 38 ταινίες. Ο Μάκης Ρευματάς αναγράφεται από λάθος ως "Μάριος Ρευματάς".

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr