Όλα για το παιδί της

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Όλα για το παιδί της a.k.a. Είμαι παιδί σου, μανούλα

Έτος: 1958

Διάρκεια: 77'

Είδος: Δραματική

Σκηνοθεσία: Κώστας Στράντζαλης

Σενάριο: Γιάννης Β. Ιωαννίδης

Φωτογραφία: Θανάσης Σπηλιώτης

Μουσική σύνθεση: Μάνος Χατζιδάκις

Παραγωγός: Κώστας Στράντζαλης

Εταιρία παραγωγής: Παν Φιλμ

Ηθοποιοί: Μαρία Στράντζαλη (Έλλη) , Κώστας Μουσούρης , Ανδρέας Μπάρκουλης (Κώστας) , Θόδωρος Έξαρχος (Πέτρος, ιδιοκτήτης) , Τζένη Ρουσσέα , Πάνος Τουλιάτος , Τζούλια Μπούκα , Γρηγόρης Μπιθικώτσης (I) (τραγούδι) , Γιώργος Ράνιος , Λιάνα Γεωργίου , Ευγενία Περιορή , Νίκος Χατζηκωνσταντίνου , Μπάμπης Κράλιοβιτς

Περίληψη/Σχόλια: Στην μεταπολεμική Αθήνα, η ορφανή Έλλη ερωτεύεται έναν ιδιότροπο και κακομαθημένο νεαρό από πλούσια οικογένεια, τον Κώστα (Ανδρέας Μπάρκουλης). Εκείνος την εγκαταλείπει, αγνοώντας ότι είναι έγκυος και η κοπέλα θα αφήσει το νιογέννητο παιδί σε μια πλούσια οικογένεια που δεν έχει παιδιά, καταφέρνοντας συνάμα να προσληφθεί ως οικιακή βοηθός. Μετά από αρκετά χρόνια, και αφού έχει μείνει χήρος, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού (Θεόδωρος Έξαρχος) σκέφτεται να παντρευτεί την υπηρέτριά του, αφού αυτή έχει σταθεί σαν αληθινή μητέρα στο παιδί του. Όμως η επιστροφή του Κώστα και η αποκάλυψη ότι είναι αδερφός του εργοδότη της Έλλης, θα οδηγήσει στην πλήρη αποκάλυψη της αλήθειας. Ο Κώστας, μετανιωμένος, θα πάρει κοντά του την Έλλη και θα ζήσουν όλοι μαζί, σαν αληθινή οικογένεια.

Στοιχεία/Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1957-1958 και έκοψε 5.865 εισιτήρια. Ήρθε στην 28η θέση σε 31 ταινίες. Στο μοντάζ ο Ερρίκος Ανδρέου.

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr