Ένας τρελός τρελός αεροπειρατής

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Ένας τρελός τρελός αεροπειρατής

Έτος: 1973

Διάρκεια: 105'

Είδος: Κωμωδία

Σκηνοθεσία: Κώστας Καραγιάννης (I)

Συγγραφέας: Ασημάκης Γιαλαμάς , Κώστας Πρετεντέρης

Σενάριο: Ασημάκης Γιαλαμάς , Κώστας Πρετεντέρης

Φωτογραφία: Βασίλης Βασιλειάδης (ΙΙ)

Εταιρία παραγωγής: Καραγιάννης-Καρατζόπουλος

Ηθοποιοί: Κώστας Βουτσάς (Στέφανος Δρακάκης) , Καίτη Παπανίκα (Μυρτώ) , Γιάννης Βογιατζής (I) (καπετάνιος, θείος) , Έλια Καλλιγεράκη (Τατιάνα) , Μαρίκα Κρεββατά (Λουκία) , Νίκος Ρίζος (Φάνης) , Έλσα Ρίζου (κα Μποσταντζή) , Σταύρος Ξενίδης (Μισέλ Σαραντίδης) , Νίκος Κυριακίδης (I) (Άγγελος Ρόνγκας, ζωγράφος) , Ρίτα Μπενσουσάν (Μάρτζορυ Λόντου) , Ανδρέας Φιλιππίδης (I) (φωνή ραδιοεκφωνητή ειδήσεων)

Περίληψη/Σχόλια: Σε δύο διαμερίσματα μιας πολυκατοικίας που έχουν κοινό μπαλκόνι, διαμένουν δύο ομόφυλα ζευγάρια. Στο ένα διαμένει ο Στέφανος με τον Φάνη και στο άλλο η Μυρτώ με την Τατιάνα. Όμως, τα πράγματα άλλα δείχνουν και άλλα είναι, καθώς στα διαμερίσματα κατοικούν δύο αντρόγυνα. Ο Στέφανος με τη Μυρτώ και ο Φάνης με την Τατιάνα, οι οποίοι κρατούν κρυφούς τους γάμους τους, επειδή οι γυναίκες εργάζονται ως αεροσυνοδοί σε μια αεροπορική εταιρεία που δεν τους επιτρέπει το γάμο. Η άφιξη του διευθυντή της εταιρείας, που έχει έδρα το Παρίσι, του Μισέλ Σαραντίδη, ο οποίος είναι ερωτευμένος με τη Μυρτώ, προκαλεί μεγάλη αναστάτωση. Ένα μικροψεματάκι, ότι ο Στέφανος δήθεν είναι σύζυγος της Λουκίας, της χήρας μητέρας της Μυρτώς, μπερδεύει τελείως τα πράγματα και δημιουργεί απανωτές παρεξηγήσεις. Μια απειλή αεροπειρατείας, που τελικά δεν πραγματοποιείται, γίνεται η αιτία να προσληφθεί και ο Στέφανος στην εταιρεία. Κάποτε, ο Μισέλ μαθαίνει το μυστικό, αλλά δεν απολύει τις δύο κυρίες. Στο μεταξύ, η Λουκία γνωρίζει τον έρωτα στο πρόσωπο του νεαρού ζωγράφου Αγγέλου, κι όλα βαίνουν αισίως για όλους.

Στοιχεία/Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1972-1973 και έκοψε 116.465 εισιτήρια. Ήρθε στην 17η θέση σε 64 ταινίες. Από το θεατρικό έργο των Κώστα Πρετεντέρη και Ασημάκη Γιαλαμά "Πετάει πετάει".

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr