Έκλεψα τη γυναίκα μου

Από retroDB
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Έκλεψα τη γυναίκα μου

Έτος: 1964

Διάρκεια: 85'

Είδος: Κωμωδία

Σκηνοθεσία: Κώστας Στράντζαλης

Σενάριο: Γιώργος Ολύμπιος

Φωτογραφία: Νίκος Μήλας (I)

Παραγωγός: Κώστας Στράντζαλης

Ηθοποιοί: Σταύρος Παράβας , Σιμόνη Κυριακίδου , Λαυρέντης Διανέλλος , Κώστας Ρηγόπουλος , Κώστας Μποζώνης , Χρόνης Εξαρχάκος , Πόπη Δεληγιάννη , Χριστόφορος Ζήκας , Γιάννης Μωραϊτης (I) , Γεράσιμος Λειβαδάς , Ζωή Βουδούρη , Λίλιαν Σουρτζή , Λέλα Δερλίκου , Μιχαέλα Βαγενοπούλου , Νενέλλα Κακαλέτρη , Ασπασία Αναγνωστοπούλου , Θόδωρος Χατζής , Κική Λογαρά , Γεράσιμος Μαλιώρης , Λεωνίδας Καρβέλας (μικρός) , Μανώλης Χιώτης (τραγούδι) , Μαίρη Λίντα (τραγούδι) , Γρηγόρης Μπιθικώτσης (I) (τραγούδι) , Αλέκος Δαρόπουλος (υποδοχή ξενοδοχείου Xenia)

Πλοκή: Ο νεόπλουτος Πέτρος, που πιστεύει ότι τα πάντα αγοράζονται, ακόμα και η ανθρώπινη συνείδηση, τα σπάει καθημερινά στα μπουζούκια, με διάφορες κοπέλες, μέχρι που γνωρίζει τη Λένα, μια νέα που αδιαφορεί για τα χρήματά του και τον αποκρούει. Για να κάμψει την αντίστασή της, την προσλαμβάνει στο γραφείο του, αλλά εκείνη εξακολουθεί να τον αγνοεί. Ακολουθώντας την προτροπή του δικηγόρου του, την παντρεύεται για να νομιμοποιήσει τις ορέξεις του και μετά να τη χωρίσει, εκείνη όμως το σκάει την πρώτη νύχτα του γάμου, κι έτσι ο Πέτρος αναγκάζεται να την κλέψει. Μετά ταύτα, αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι στον κόσμο δεν υπάρχει μόνο το χρήμα, αλλά και άλλες αξίες, πιο ανθρώπινες και άκρως απαραίτητες για τη ζωή όλων μας.

Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1964-1965 και έκοψε 46.995 εισιτήρια. Ήρθε στην 76η θέση σε 93 ταινίες. Η Μαίρη Λίντα ερμηνεύει το τραγούδι "Τέτοια χαρά δεν θα τη δεις", σε στίχους και μουσική Μανώλη Χιώτη και ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης το τραγούδι "Η νήσος των Αζορών", σε στίχους Μέντη Μποσταντζόγλου (Μποστ) και μουσική Μίκη Θεοδωράκη.

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr