Η μέθοδος των τριών

Από retroDB
Αναθεώρηση ως προς 08:28, 4 Μαρτίου 2024 από τον Nasos (συζήτηση | συνεισφορές)
(διαφορά) ← Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφορά) | Νεότερη αναθεώρηση → (διαφορά)
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος θεατρικής παράστασης: Η μέθοδος των τριών

Έτος: 1978

Είδος: Κωμωδία

Τηλεοπτική πρεμιέρα: 4 Δεκεμβρίου 1978

Τηλεοπτική περίοδος:

Διάρκεια: 137'

Κανάλι: ΕΡΤ

Σκηνοθεσία: Αντώνης Αντωνίου (II) , Στέλιος Ράλλης (τηλεσκηνοθεσία)

Συγγραφέας: Σπύρος Μελάς

Παραγωγός: Ελένη Μαβίλη

Ηθοποιοί: Γιάννης Μιχαλόπουλος (Γιώργος Σπανός) , Μαρία Αλιφέρη (Ντέντη Σπανού) , Γιάννης Ευαγγελίδης (Μίμης Κορδής) , Βασίλης Πλατάκης (Χάρης (ανηψιός Σπανού)) , Θάλεια Παπάζογλου (Ρένα Σταθά) , Αθηνόδωρος Προύσαλης (Θέμος Σταθάς) , Σαπφώ Νοταρά (Ευλαλία (μητέρα Ντέντης)) , Γιάννης Φύριος (Αντρέας (πατέρας Ντέντης)) , Βίλμα Τσακίρη (Λίνα Καστρινού) , Παναγιώτης Παναγόπουλος (I) (Φρίξος Κουτρουμπάς) , Κατερίνα Μπούρλου (Κατερίνα (καμαριέρα Σπανού)) , Ρία Τσαντή (Μαρία (καμαριέρα Κορδή))

Σκηνικά: Γιάννης Κύρου

Επαναλήψεις: 2010 (Σινέ+)

Σχόλια/Πλοκή: Έχει βάσιμες υποψίες ότι η γυναίκα του τον απατά, ή έστω πρόκειται να τον απατήσει. Και από το να τσακωθεί μαζί της ή να παραστήσει τον Οθέλλο, προτιμά τη μέθοδο των τριών. «Η κωμωδία αυτή έχει γραφεί στις δύσκολες ώρες της Κατοχής, σαν ένα ξόδεμα για να ανοίξει τα χείλη του στο γέλιο ένα βασανισμένο και πικραμένο κοινό», διαβάζουμε στους τίτλους της παράστασης του θεάτρου της Δευτέρας.

Ο ακαδημαϊκός Σπύρος Μελάς χρησιμοποιεί παλιές και δοκιμασμένες συνταγές για να στήσει μια πολύ χαριτωμένη κωμωδία. Δε λείπουν και τα αστεία εποχής, όπως ότι ο καφές είναι πικρός γιατί δεν υπάρχει ζάχαρη στην αγορά. Πολύ ωραίες ερμηνείες από τους ηθοποιούς, που είναι προφανές ότι απολαμβάνουν τους ρόλους τους ακόμη κι αν είναι πολύ μικροί, όπως εκείνος της Σαπφούς Νοταρά, στο ρόλο μιας πεθεράς, που κανείς δεν θα την ήθελε στο σπίτι του.

Trivia: Θεατρική παράσταση στα πλαίσια της εκπομπής "Το θέατρο της Δευτέρας (1976)". Η παράσταση επαναπροβλήθηκε τηλεοπτικά στις 15 Μαρτίου 2010.

Η θεατρική παράσταση κυκλοφόρησε σε DVD από τη Ραδιοτηλεόραση τον Απρίλιο του 2010 (45ο DVD της σειράς "Πολιτισμική Ταινιοθήκη ΕΡΤ").

Συζητήστε για τη θεατρική παράσταση στο Retromaniax.gr