Εφοπλιστής με το ζόρι

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Εφοπλιστής με το ζόρι

Έτος: 1971

Διάρκεια: 77'

Είδος: Κωμωδία

Σκηνοθεσία: Γιώργος Παπακώστας

Σενάριο: Ναπολέων Ελευθερίου

Φωτογραφία: Γιώργος Τσακίρης (I)

Μουσική σύνθεση: Χρήστος Μουραμπάς

Εταιρία παραγωγής: Ιωαννίδης Φιλμ

Ηθοποιοί: Αλέκος Τζανετάκος (Μανώλης) , Μαίρη Κυβέλου (Νταίζη) , Δημήτρης Νικολαϊδης (I) (Καρνέζης) , Μανώλης Δεστούνης , Μπάμπης Ανθόπουλος , Νινή Τζανέτ , Φρόσω Κοκκόλα , Δημήτρης Ζακυνθινός , Μανώλης Καστρινός , Πόπη Μαρέλλι , Γιώργος Ζαμπέτας (τραγούδι) , Τάκης Αντωνιάδης (τραγούδι)

Περίληψη/Σχόλια: Ο Μανώλης Σιδέρης είναι ένας χαριτωμένος νέος, πρώτης τάξεως «καμάκι». Μια μέρα στο Σύνταγμα, το στέκι των καμακιών, την ώρα που καταφέρνει να «καμακώσει» μια αεροσυνοδό, τη Νταίζη, παριστάνοντας τον εφοπλιστή, κατά τύχη τον παρακολουθεί ο αληθινός εφοπλιστής Μανώλης Καρνέζης, γνωστός για τις φάρσες του, ο οποίος και θαυμάζει το ταλέντο του. Για να διασκεδάσει, του δανείζει το όνομά του, το αυτοκίνητό του, τον σωφέρ του και την έπαυλή του, καθώς και χρήματα για τρέχοντα έξοδα που αφορούν τα καπρίτσια της Νταίζης. Ο Μανώλης αρχίζει να κάνει μεγάλη ζωή και δείχνει να βρίσκεται στο στοιχείο του, η κατάσταση όμως ανατρέπεται με τη δυναμική παρέμβαση της συζύγου του Καρνέζη, της Έλενας, η οποία, ειδοποιημένη από την καμαριέρα της, σταματά τις διακοπές της κι επιστρέφει στο σπίτι της φουριόζα. Όταν αποκαλύπτεται η πλαστοπροσωπία, ο μεν Καρνέζης υπόσχεται στη γυναίκα του ότι δεν θα ξανασκαρώσει άλλες φάρσες, η δε Νταίζη δέχεται να παντρευτεί τον Σιδέρη.

Στοιχεία/Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1971-1972 και έκοψε 73.892 εισιτήρια. Ήρθε στην 55η θέση σε 90 ταινίες. Ο Γιώργος Ζαμπέτας ερμηνεύει τα τραγούδια "Ο πενηντάρης" και "Με το χρήμα, με το χρήμα" σε μουσική δική του και στίχους Ναπολέων Ελευθερίου.

Θεματική ενότητα στο Retromaniax.gr