Χάρολντ και Μωντ (2011)

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Έτος: 2011

Θεατρικός τίτλος: Χάρολντ και Μωντ

Είδος:

Θέατρο: Μουσούρη

Πρεμιέρα: 5 Φεβρουαρίου 2011

Περίοδοι παραστάσεων: 2011

Τόπος: Αθήνα

Σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας

Συγγραφέας: Colin Higgins

Σκηνικά: Αναστασία Αρσένη

Κοστούμια: Αναστασία Αρσένη

Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Μουσική επιμέλεια: Παναγιώτης Τσεβάς

Ηθοποιοί: Άννα Παναγιωτοπούλου , Πέτρος Φιλιππίδης , Έρση Μαλικένζου , Γιάννης Δεγαϊτης , Τάκης Παπαματθαίου , Άννα Μονογιού , Ηλίας Γιαννάκης , Σπύρος Παππάς , Γιώργος Τσούρμας , Κατερίνα Δημάδη


Σχόλια/Πλοκή: Ο αυτοκαταστροφικός και εύπορος έφηβος Χάρολντ έχει εμμονή με τον θάνατο και ξοδεύει τον ελεύθερο χρόνο του παρακολουθώντας κηδείες και κτίρια που κατεδαφίζονται. Κάθε τόσο κάνει ψεύτικες απόπειρες αυτοκτονίας, προσπαθώντας να τραβήξει την προσοχή της αδιάφορης, σνομπ και εγωκεντρικής μητέρας του.

Όταν ο Χάρολντ συναντά την Μωντ σε μια κηδεία, γίνονται φίλοι και η ζωή του αλλάζει ολοκληρωτικά. Το κορμί του 24χρονου Χάρολντ κρύβει την ψυχή ενός γερασμένου ανθρώπου. Ενώ, πίσω από τα γερασμένα χαρακτηριστικά της Μωντ, χαμογελά ένα ζωηρό κοριτσάκι. Η ηλικιωμένη γυναίκα αποκαλύπτει στον Χάρολντ τις προοπτικές και αποχρώσεις που μπορεί να αποκτήσει η ζωή του. Καθένας από τους δυο τους, έχει κάνει τον μισό δρόμο που τον χωρίζει από τον άλλο. Οι δυο τους, όταν είναι μαζί, αποτελούν ένα πλήρες ον.

Εν τω μεταξύ, η μητέρα του στρατολογεί τον Χάρολντ σε μια υπηρεσία γνωριμιών, προκειμένου να αποκτήσει επαφή με τις γυναίκες. Όμως ο Χάρολντ αγαπάει την Μωντ. Την ημέρα των ογδοηκοστών γενεθλίων της, ο Χάρολντ της κάνει πρόταση γάμου.

Trivia:

Συζητήστε για τη θεατρική παράσταση "Χάρολντ και Μωντ" στο Retromaniax.gr