Χάριν ευφωνίας

Από retroDB
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος τηλεοπτικής εκπομπής: Χάριν ευφωνίας

Έτος: 1995

Τηλεοπτική Εκπομπή

Ημερομηνία προβολής πρώτου επεισοδίου: 1995

Ημερομηνία προβολής τελευταίου επεισοδίου: 2002

Κύκλοι επεισοδίων: 7

Είδος: Μουσική

Κανάλι: Seven X

Σκηνοθεσία:

Παρουσιαστές: Χρήστος Παπαδόπουλος (I)

Περιγραφή: Στόχος της εκπομπής, με παρουσιαστή τον Χρήστο Παπαδόπουλο (Τα παιδιά από την Πάτρα) ήταν η προβολή των καλλιτεχνών και κατ’ επέκταση της δισκογρφίας τους, αλλά ο τρόπος ερμηνείας τους και η ανάλυση πάνω στα όργανά τους. Για παράδειγμα ο Τσιαμούλης μιλάει για την ιστορία που έχει το ούτι καταλήγοντας ότι είναι αρχαίο ελληνικό όργανο. Επίσης ο Γιώργος Μάγκας δεν μιλάει για τους δίσκους που έχει κάνει αλλά για τον τρόπο έμπνευσής του, για την συνεργασία του με το MTV κ.ά.

Από τις 80 περίπου εκπομπές πέρασαν οι μεγαλύτεροι καλλιτέχνες της παραδοσιακής, JAZZ, ethnic σκηνής της Ελλάδας (Σαραγούδας, Ρακόπουλος, Τσιαμούλης, Χάικ, Στουραίτης, Φακανάς, Πιλάλας, Καπιλίδης, Παπαβασιλείου, Βασιλόπουλος, Stereo Nova, Monie Monie Coniente κ.ά.). Tραγουδοποιοί (Λουδιβίκος των Ανωγείων, Ρασούλης, Νικολάου, Δεληβοριάς, Βαγιόπουλος κ.ά.) καθώς και κλασσικοί εκτελεστές (Κερτσόπουλος, Παλιατσάρας, Παπιικίνος κ.ά.)

Στο Χάριν Ευφωνίας το 1999 αυτοσχεδίασαν με τον Χρήστο Παπαδόπουλο ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Γ. Σπόρος, ο Γιώργος Κόρος, Ηλίας Σούκας, ο κιθαρίστας Κώστας Πίτσος, ο Κώστας Σούκας κ.ά. Από το χώρο της jazz Γιώτης Σαμαράς, ο Μαγγίνας κ.ά. καθώς και τραγουδιστές της χρυσής εποχής Μάνος Παπαδάκης, Χαρούλα Λαμπράκη, Μπάμπης Τσετίνης κ.ά.

Trivia:

Συζητήστε για την τηλεοπτική εκπομπή στο Retromaniax.gr