Φιλοκτήτης (1987)

Από retroDB
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Έτος: 1987

Θεατρικός τίτλος: Φιλοκτήτης

Είδος: Τραγωδία

Θέατρο: Κνωσός

Θίασος: Παλκοσένικο

Πρεμιέρα: 19 Μαρτίου 1988

Περίοδοι παραστάσεων: 1987-1988, 1988-1989

Τόπος: Αθήνα

Σκηνοθεσία: Χρήστος Τσάγκας

Ποίηση: Σοφοκλής

Μετάφραση: Σέργιος Μυρτιώτης

Σενάριο:

Σκηνικά: Γιάννης Τσαρούχης

Κοστούμια:

Φωτισμοί:

Μουσική σύνθεση: Κυριάκος Σφέτσας

Ηθοποιοί: Σοφοκλής Πέππας , Λάμπρος Τσάγκας , Θωμάς Κινδύνης , Χρήστος Τσάγκας , Γιάννης Εμμανουήλ , Δημήτρης Θεοδώρου , Βασίλης Κεχαγιάς (I) , Νίκος Νικολαϊδης (IV) , Δημήτρης Πανταζής , Δημήτρης Πετράτος , Συμεών Τσάκας


Σχόλια/Πλοκή: Ο Φιλοκτήτης έχει εγκαταλειφθεί στη Λήμνο από τους Αχαιούς για δέκα χρόνια. Τον ξεγέλασε ο Οδυσσέας ώστε να απαλλαγούν οι συμπολεμιστές του από τη δύσοσμη ανίατη πληγή του Φιλοκτήτη. Τώρα όμως υπάρχει ένας χρησμός που λέει ότι μόνο με το τόξο του Ηρακλή (που έχει στην κατοχή του ο Φιλοκτήτης) θα πέσει η Τροία. Στέλνουν λοιπόν αποστολή τον Οδυσσέα και το Νεοπτόλεμο να καταφέρουν να πάρουν πίσω τον Φιλοκτήτη ή να κλέψουν το τόξο του. Ο Φιλοκτήτης οργισμένος από την εγκατάλειψη του αντιδρά, και συγκινεί τον Νεοπτόλεμο, όχι όμως και τον Οδυσσέα. Τελικά θα πειστεί μετά από την εμφάνιση ως από μηχανής θεού του Ηρακλή να ακολουθήσει τους Αχαιούς στην Τροία.

Trivia: Επαναλαμβάνεται κατά τη διάρκεια της επόμενης χειμερινής σεζόν (24 Νοεμβρίου 1988-31 Μαρτίου 1989) και περιοδεύει το καλοκαίρι του 1988.

Συζητήστε για την θεατρική παράσταση "{{{Sname}}}" στο Retromaniax.gr