Τριαντάφυλλο στο στήθος (1975)

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος θεατρικής παράστασης: Τριαντάφυλλο στο στήθος

Έτος: 1975

Είδος:

Τηλεοπτική πρεμιέρα: 21 Απριλίου 1975

Τηλεοπτική περίοδος:

Διάρκεια: 86'

Κανάλι: ΕΙΡΤ

Σκηνοθεσία: Στέλιος Παπαδάκης (I) , Σταμάτης Χονδρογιάννης

Συγγραφέας: Tennessee Williams

Σενάριο: Καίτη Ασπρέα (μετάφραση κειμένου)

Ηθοποιοί: Μαίρη Αρώνη (Σεραφίνα) , Τζόλυ Γαρμπή (Ασούντα) , Φωτεινή Μανέττα , Έλλη Κωνσταντίνου , Τζέσυ Παπουτσή , Βέρα Δεληγιάννη , Βεατρίκη Δεληγιάννη , Ελένη Ζαφειρίου , Αλεξάνδρα Διαμαντοπούλου , Σταύρος Ρωμανός , Παντελής Ζερβός , Πίτσα Καπιτσινέα , Τάκης Βουλαλάς , Κάκια Παναγιώτου , Ελένη Νενεδάκη , Βασίλης Παπανίκας , Βασίλης Κανάκης (Αλβάρο) , Νάνσυ Καπετανάκη (μικρή) , Ευάγγελος Μαραγκάκης (μικρός)

Επαναλήψεις: 2010 (Σινέ+) , 2010 (Σινέ+) , 2012 (ΕΤ1) , 2015 (Ν Plus)

Σχόλια/Πλοκή: Όταν η Σεραφίνα Ντέλε Ρόζε μαθαίνει ότι ο άντρας της σκοτώθηκε, χάνει τον κόσμο. Τον λάτρευε και σαν σύζυγο και σαν εραστή και αποφασίζει πια να κλειστεί μέσα στο σπίτι. Το ίδιο επιβάλλει και στην έφηβη κόρη της. Μια πληθωρική και ζωντανή γυναίκα που ζει με τις αναμνήσεις της και σιγά–σιγά αρχίζει να προκαλεί και τα σχόλια της γειτονιάς. Η ζωή, όμως, είναι πιο δυνατή και θα εισβάλει στο σκοτεινό της σπίτι. Μάνα και κόρη θα κληθούν να αποφασίσουν αν θέλουν να γευτούν τη χαρά του έρωτα και να νιώσουν ζωντανές.

Trivia: Θεατρική παράσταση στα πλαίσια της εκπομπής "Παγκόσμιο θέατρο". Η παράσταση ανέβηκε στο "Εθνικό Θέατρο". Η παράσταση επαναπροβλήθηκε τηλεοπτικά δύο φορές, στα πλαίσια της εκπομπής "Το θέατρο της Δευτέρας", στις 5 Απριλίου 2010 & στις 20 Σεπτεμβρίου 2010. Προβλήθηκε και πάλι από την εκπομπή "Το θέατρο στην ΕΡΤ" το Σάββατο 9 Ιουνίου 2012.

Η θεατρική παράσταση κυκλοφόρησε σε DVD από τη Ραδιοτηλεόραση τον Σεπτέμβριο του 2010 (65ο DVD της σειράς "Πολιτισμική Ταινιοθήκη ΕΡΤ").

Η παράσταση επαναπροβλήθηκε στη ζώνη "Το θέατρο της Δευτέρας" της ΝΕΡΙΤ plus την Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015.

Συζητήστε για τη θεατρική παράσταση στο Retromaniax.gr