Τρέλα και γοητεία

Από retroDB
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος βιντεοταινίας: Τρέλα και γοητεία a.k.a Τρέλλα και γοητεία

Έτος: 1989

Διάρκεια: 75'

Είδος: Κωμωδία

Σκηνοθεσία: Θανάσης Αντωνίου

Σενάριο: Μιμή Φιλιππίδου

Φωτογραφία: Βασίλης Χριστομόγλου

Εταιρία παραγωγής: Joconda Video , Athens Film

Ηθοποιοί: Παύλος Ευαγγελόπουλος (Ηρακλής) , Αγγελική Βελουδάκη (Μαριλένα, κοινωνική λειτουργός) , Μάκης Κωστίνης (Βάκης, εγγονός Φρόσως) , Βασίλης Καμίτσης (Άκης, εγγονός Φρόσως) , Κική Φιλιππίδου (αδελφή Χαράλαμπου) , Γιάννης Μελαχροινούδης (γιατρός) , Γιάννης Γούτης (Δημήτρης) , Νίκος Μπίνας (σερβιτόρος) , Άννα Δήμα (Νανά) , Μίμης Θειόπουλος (Δελαπόρτας, συμβολαιογράφος)

Σχόλια/Πλοκή: Τα εγγόνια της τρομερής γιαγιάς Φρόσως, μεγάλης λησταρχίνας, ένα βράδυ αντί για τα κλοπιμαία και κάτω από την πίεση της αστυνομίας κλέβουν ένα έκθετο μωρό. Η γιαγιά, παρόλο που ένα σημείωμα έγραφε ότι το λένε Χαράλαμπο, του δίνει το όνομα Ηρακλής και το μεγαλώνει μαθαίνοντας του όλα της τα κόλπα. Όταν η γιαγιά πεθαίνει, ο Ηρακλής κλείνεται από τους εγγονούς της σε ίδρυμα. Όμως η γιαγιά του έχει αφήσει τον θησαυρό της. Ο Ηρακλής ενηλικιώνεται και βγαίνει από το ίδρυμα. Από τον συμβολαιογράφο μαθαίνει πως για να πάρει τον θησαυρό πρέπει να κάνει τρεις άθλους...

Trivia: Ο Παύλος Ευαγγελόπουλος σε πολλούς ρολους όπως της γιαγιάς Φρόσως, της Ευλαμπίας, του τρελού, της "Μεγαλειωτάτης", του Όσκαρ, του επιπλοποιού κ.ά.

Συζητήστε για τη βιντεοταινία στο Retromaniax.gr