Το χαλασμένο σπίτι

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος θεατρικής παράστασης: Το χαλασμένο σπίτι

Έτος: 1976

Είδος:

Τηλεοπτική πρεμιέρα: 27 Σεπτεμβρίου 1976

Τηλεοπτική περίοδος:

Κανάλι: ΕΡΤ

Σκηνοθεσία: Πάνος Γλυκοφρύδης

Συγγραφέας: Σπύρος Μελάς

Ηθοποιοί: Κώστας Αρζόγλου (Αναστάσης) , Χρήστος Καλαβρούζος (Μανώλης) , Δημήτρης Καμπερίδης (Μάρκος) , Υβόννη Μαλτέζου (Καλλιόπη) , Σμαράγδα Σμυρναίου (Ανθούλα) , Ελευθερία Σπανού (Ξενούλα) , Μαρία Φωκά (γιαγιά)

Σχόλια/Πλοκή: Η υπόθεση διαδραματίζεται το 1909, σε μιά φτωχογειτονιά της Αθήνας. Ο Αναστάσης, γιός του αλκοολικού αμαξά Μανώλη Τζίτζικα, δεν ζεί μαζί με την οικογένειά του, κι έτσι αγνοεί την κατάσταση που επικρατεί στο σπίτι του. Ο Τζίτζικας εξαναγκάζει της γυναίκα του και την μεγάλη κόρη του να εκδίδονται για να μαζέψει δήθεν τα λεφτά που χρειάζεται για να ξαναχτίσει τον πύργο των προγόνων του. Όταν ο Αναστάσης ανακαλύπτει όλα αυτά, έρχεται σε ρήξη με τον πατέρα του, τσακώνονται άσχημα και πάνω στον καυγά τον σκοτώνει...

Trivia: Θεατρική παράσταση στα πλαίσια της εκπομπής "Το θέατρο της Δευτέρας (1976)". Προβλήθηκε και πάλι από την εκπομπή "Αξέχαστες θεατρικές επιτυχίες" την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 1992.

Η θεατρική παράσταση κυκλοφόρησε σε DVD από τη Ραδιοτηλεόραση τον Ιούνιο του 2011 (106ο DVD της σειράς "Πολιτισμική Ταινιοθήκη ΕΡΤ").

Συζητήστε για τη θεατρική παράσταση στο Retromaniax.gr