Το πανηγύρι (2016)

Από retroDB
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Έτος: 2016

Θεατρικός τίτλος: Το Πανηγύρι

Είδος: Δράμα

Θέατρο: Εθνικό Θέατρο

Πρεμιέρα: 23 Φεβρουαρίου 2016

Περίοδοι παραστάσεων: 2015-2016

Τόπος: Αθήνα

Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαγεωργίου (I)

Συγγραφέας: Δημήτρης Κεχαΐδης

Σκηνικά: Γιώργος Πάτσας

Κοστούμια: Λέα Κούση

Φωτισμοί: Θανάσης Παπαγεωργίου (I)

Μουσική σύνθεση: Δημήτρης Μαραμής

Εταιρία παραγωγής: Εθνικό Θέατρο

Ηθοποιοί: Κώστας Τριανταφυλλόπουλος (παπλωματάς) , Εύα Καμινάρη (σύζυγος) , Κόρα Καρβούνη (νύφη) , Δημήτρης Παπανικολάου (Νάτσινας) , Λάμπρος Κτεναβός (γιος) , Αναστασία-Ραφαέλα Κονίδη (χνούδι) , Μαρία Μαυρομματάκη (γιαγιά) , Κώστας Βελέντζας (φραγκοράφτης) , Βασίλης Μαγουλιώτης (1ος φαντάρος) , Νικόλας Μακρής (2ος φαντάρος)


Σχόλια/Πλοκή: Ο Στρατηλάτης, κεντρικός ήρωας, παπλωματάς στο επάγγελμα και παλιός στρατιώτης της Μικρασιατικής Εκστρατείας, ζει με την οικογένειά του στον θεσσαλικό κάμπο. Η νομαδική ζωή, η αμορφωσιά, η φτώχεια, αλλά και η αδράνεια εμποδίζουν την προκοπή τους, αφήνοντάς τους στο έλεος της μοίρας. Ο αφύσικος γάμος της μικρής κόρης, προσωρινή λύση στο οικονομικό πρόβλημα της οικογένειας, επιδεινώνει τελικά την κατάσταση και η οικογένεια αποξενώνεται σταδιακά, μέχρι τον οριστικό χωρισμό και την απομόνωση.

Trivia: Από τα πιο δημοφιλή έργα της σύγχρονης νεοελληνικής δραματουργίας, το Πανηγύρι κατορθώνει να αποτυπώσει γλαφυρά μια εποχή και παράλληλα να διατρέξει το χρόνο, ανατέμνοντας με τρυφερότητα και αυστηρότητα τις ανθρώπινες σχέσεις, και αναδεικνύοντας νοοτροπίες και στρεβλές αντιλήψεις του παρελθόντος, που παραμένουν αναλλοίωτες. (από την επίσημη ιστοσελίδα του "Εθνικού Θεάτρου").

Συζητήστε για τη θεατρική παράσταση "{{{Sname}}}" στο Retromaniax.gr