Το διπλανό κρεβάτι

Από retroDB
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος θεατρικής παράστασης: Το διπλανό κρεβάτι

Έτος: 1985

Είδος:

Τηλεοπτική πρεμιέρα: 2 Δεκεμβρίου 1985

Τηλεοπτική περίοδος:

Κανάλι: ΕΡΤ

Σκηνοθεσία: Αντώνης Κατσαρής , Κώστας Κατσαρόπουλος

Συγγραφέας: Μανόλης Κορρές (I)

Ηθοποιοί: Όλγα Αλεξανδροπούλου (γιατρός) , Περικλής Αλμπάνης (Λεωνής) , Νινή Βοσνιάκου (μητέρα Θέμη) , Στάθης Βούτος (κυρ Παύλος) , Αλέξανδρος Κολιόπουλος (Θωμάς) , Βασίλης Κουρής (Θέμης) , Ντίνος Λύρας (Γιωργής) , Δημήτρης Σεϊτανής (γιατρός) , Βάσω Φιλιππίδου (Μαρία γυναίκα Γιωργή) , Μάκης Φλώρος (γιος παύλου)

Σχόλια/Πλοκή: Το έργο, που γράφτηκε το 1980, προσπαθεί μέσω της σάτιρας να τονίσει ζητήματα της επικαιρότητας, που προβλημάτιζαν και δίχαζαν τους ανήσυχους Έλληνες πολίτες της δεκαετίας εκείνης, αλλά και διαχρονικά θέματα που συνεχίζουν να απασχολούν ακόμα και σήμερα τους ανθρώπους κάθε κοινωνίας. Μέσω της αποδοκιμασίας του συστήματος υγείας και της κακομεταχείρισης των φτωχών ασθενών θίγεται το πρόβλημα της ταξικής διάκρισης. Ο Λεωνής ο ταξιτζής, ο Γιωργής ο Συριανός, ο κυρ Παύλος, ο Θέμης και ο Θωμάς ο σπόρος νοσηλεύονται στο ίδιο νοσοκομείο. Διαφορετικές προσωπικότητες, διαφορετικές ηλικίες και με διαφορετικές συνήθειες. Παρά τις κάποιες προστριβές, αρχίζουν να μοιράζονται πράγματα για την προσωπική τους ζωή και, χωρίς να το καταλάβουν, αναπτύσσονται μεταξύ τους αληθινά αισθήματα. Όταν έρχεται από τη Σύρο η γυναίκα του Γιωργή, η Μαρία, τους πληροφορεί όλους ότι ο άντρας της θα πεθάνει από οξεία λευχαιμία...

Trivia: Θεατρική παράσταση, από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας, στα πλαίσια της τηλεοπτικής σειράς "Το θέατρο της Δευτέρας (1976)".

Συζητήστε για τη θεατρική παράσταση στο Retromaniax.gr