Τα παιδιά του Ζεβεδαίου

Από retroDB
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος τηλεοπτικής σειράς: Τα παιδιά του Ζεβεδαίου

Έτος: 1973

Τηλεοπτική Σειρά

Κανάλι: ΕΙΡΤ

Ημερομηνία προβολής πρώτου επεισοδίου: 27 Οκτωβρίου 1973

Ημερομηνία προβολής τελευταίου επεισοδίου: 22 Μαρτίου 1975

Ημέρα προβολής: Σάββατο

Κύκλοι επεισοδίων: 2

Αριθμός επεισοδίων: 67

Διάρκεια επεισοδίου: 30'

Είδος: Κοινωνική

Μορφή εγγραφής ταινίας: Βίντεο

Εταιρία παραγωγής: Αστήρ TV

Παραγωγός: Μάκης Αντώνογλου

Σκηνοθεσία: Γιάννης Μιχαλόπουλος , Μεγακλής Βιντιάδης (τηλεσκηνοθεσία)

Σενάριο: Κώστας Πρετεντέρης

Ηθοποιοί: Γιάννης Μιχαλόπουλος (Στάθης Ζεβεδαίος (γιος)) , Δημήτρης Νικολαϊδης (I) (Θωμάς Ζεβεδαίος (πατέρας)) , Κατερίνα Γιουλάκη ((κόρη Ζεβεδαίου, ζωντοχήρα)) , Θύμιος Καρακατσάνης (υπάλληλος) , Καίτη Πάνου (γυναίκα του Στάθη) , Τάνια Μίχα , Ελένη Μαυρομάτη , Έρση Δοξακοπούλου , Σπύρος Ολύμπιος , Σπύρος Φωκάς

Περίληψη: Το χρονικό της καθημερινής ζωής μιας μεγάλης μεσοαστικής οικογένειας, δοσμένο από την σκοπιά της κοινωνικής σάτιρας.

Trivia: Σύμφωνα με τον Γιάννη Μιχαλόπουλο στην εκπομπή "Το σήριαλ των σήριαλ" (1991), "Τα παιδιά του Ζεβεδαίου" ήταν, κατά τα λεγόμενα του ίδιου του σεναριογράφου της σειράς, Κώστα Πρετεντέρη, ό,τι καλύτερο είχε γράψει για την τηλεόραση ο ίδιος μέχρι εκείνη τη στιγμή. Στην ίδια συνέντευξη, ο Γιάννης Μιχαλόπουλος εξηγεί ότι ο Κώστας Πρετεντέρης είχε σε μεγάλη εκτίμηση αυτή τη δουλειά του, καθώς είχε θέσει υψηλότερους στόχους για αυτή τη σειρά από το να κάνει μία κωμωδία και αποσκοπούσε να αγγίξει ένα κοινωνικό θέμα προσπαθώντας να περιγράψει την μεταπολεμική Ελληνική κοινωνία.

Παρά το γεγονός αυτό, η σειρά "Τα παιδιά του Ζεβεδαίου" δεν είχε την επιτυχία που είχαν οι προηγούμενες δουλειές του Κώστα Πρετεντέρη για την τηλεόραση.

Η σειρά ήταν ασπρόμαυρη.

Η σειρά δεν προβλήθηκε ποτέ σε επανάληψη από την ΕΡΤ.

Η σειρά ΔΕΝ σώζεται στο Αρχείο της ΕΡΤ.

Θεματική ενότητα στο Retromaniax.gr