Προδοσίες

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος τηλεοπτικής σειράς: Προδοσίες

Έτος: 2016

Τηλεοπτική Σειρά

Είδος: Δραματική

Κανάλι: Sigma TV

Ημέρα/ημέρες προβολής: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή

Ημερομηνία προβολής πρώτου επεισοδίου: 4 Σεπτεμβρίου 2016

Ημερομηνία προβολής τελευταίου επεισοδίου: 13 Ιανουαρίου 2017

Κύκλοι επεισοδίων: 1

Αριθμός επεισοδίων: 80

Σκηνοθεσία: Βασίλης Καρφής

Θανάσης Ιατρίδης


Σενάριο: Σταύρος Αβδούλος

Ειρήνη Ριτσώνη

Ηθοποιοί: Φίλιππος Σοφιανός (Τιμολέων Παυλίδης)

Γιώργος Νινιός (Ανδρέας Μαντάς)

Αλεξάνδρα Παλαιολόγου (Κλαίρη)

Πέτρος Λαγούτης (Στέφανος)

Κώστας Σόμμερ (Πέτερ Θεοφάνους)

Ορφέας Παπαδόπουλος (Μάρκος Παυλίδης)

Φιλιππίνα Ταμπάρη (Λούση Παυλίδη)

Κατερίνα Μισιχρόνη (Ζωή)

Γιώργος Αναγιωτός (Άρης)

Τέτα Σαββάτη (Μυρτώ)

Χριστίνα Κυριάκου (Μαρίνα)

Πάνος Γκόγκος

Στέλλα Γιαμπουρά

Μάριος Ιορδάνου (Παύλος Μαρτίνος)

Σωτήρης Μεστάνας (Πετκώφ)

Ανδρέας Τσουρής

Μικαέλλα Θεοδουλίδου (Νάντια)

Γιωργής Τσουρής

Αλεξάνδρα Χριστοδουλέα

Ιάκωβος Ιακώβου

Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου (Ισμήνη)

Επαναλήψεις: 2016 (ΣΚΑΙ)

Πλοκή/Σχόλια: Δυο οικογένειες, που τις δένει μια δυνατή και δοκιμασμένη στο χρόνο, φιλία. Από την μια αυτή του αυτοδημιούργητου εφοπλιστή Τιμολέοντα Παυλίδη (Φίλιππος Σοφιανός) και από την άλλη του αρχικαπετάνιου Ανδρέα Μαντά (Γιώργου Νινιού). Άνθρωποι που πέρασαν πλάι-πλάι μια ζωή και τώρα εισπράττουν τους καρπούς των κόπων τους και κάνουν μια αποτίμηση της ζωής τους.

Ο Τιμολέων είναι παντρεμένος για δεύτερη φορά με την Κλαίρη (Αλεξάνδρα Παλαιολόγου) και δυο παιδιά από διαφορετικούς γάμους, τον Μάρκο (Ορφέα Παπαδόπουλο) και την Λούση (Φιλιππίνα Ταμπάρη). Η πρωτότοκη κόρη, Λούση Παυλίδη, είναι τρομερά φιλόδοξη και θεωρεί την εταιρεία φυσικό της χώρο και τον εαυτό της αυτονόητο διάδοχο στην ηγεσία της. Η πραγματικότητα, όμως, δεν συμβαδίζει με τις επιθυμίες της. Διαπιστώνει ότι βρίσκεται σε εχθρικό έδαφος, καθώς η σύζυγος, Κλαίρη, μηχανορραφεί για να προωθήσει τον μοναχογιό της, Μάρκο Παυλίδη, στο τιμόνι της εταιρείας. Έτσι η Λούση θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον ίδιο τον πατέρα της και θα μπλέξει, άθελά της, σε επικίνδυνα παιχνίδια. Όταν το καταλάβει ότι έχει πάρει το δρόμο χωρίς επιστροφή, θα είναι πολύ αργά για να κάνει πίσω. Ο Μάρκος, από την άλλη, χαμένος στα σύννεφα του έρωτά του με την κατά πολύ κατώτερή του κοινωνικά Μαρίνα (Χριστίνα Κυριάκου), δεν δείχνει ενδιαφέρον για τις φιλοδοξίες της μητέρας του και έτσι τα όνειρα της Κλαίρης μένουν ασκήσεις επί χάρτου.

Η Ρωσική μαφία. Ο Πέτερ Θεοφάνους (Κώστας Σόμμερ), ο ανερχόμενος δικηγόρος της οικογένειας, ενεργεί σαν ενδιάμεσος ανάμεσα στη Λούση και τη ρωσική μαφία, που τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή ασχολείται με το παράνομο εμπόριο όπλων. Εκμεταλλεύεται τις φιλοδοξίες της Λούση και την πείθει να συνεργαστεί με τον Πετκώφ, (Σωτήρης Μεστάνας), ένα πλούσιο Ρώσο μαφιόζο, που ζει στην Κύπρο, άνθρωπο χωρίς ηθικούς φραγμούς, που πιέζει τον Παυλίδη να συνεργαστούν. Όταν εκείνος αρνείται σταθερά, ο Πετκώφ πιστεύει ότι το μόνο μέσο πίεσης του Παυλίδη, είναι να απαγάγει το γιο του Μάρκο και η βοήθεια της Λούσης είναι ουσιαστική. Το σχέδιο πετυχαίνει και ο Παυλίδης υποκύπτει και ξεκινάει μια επιχείρηση που θα βάλει σε κίνδυνο την ζωή του πατέρα της και του Ανδρέα Μαντά. Δεν θα σταματήσει όμως εκεί ο Πετκώφ. Αντίθετα, όσο πιο πολύ η Λούση μπλέκεται στα γρανάζια του, τόσο πιο επικίνδυνες και θανατηφόρες γίνονται οι απαιτήσεις του.

Ο καπετάνιος Ανδρέας Μαντάς (Γιώργος Νινιός) έχει δυο αγόρια: τον Στέφανο (Πέτρος Λαγούτης) που είναι γιατρός και τον Άρη (Γιώργος Αναγιωτός) που έχει ακολουθήσει τα βήματά του και είναι επίσης ναυτικός. Ο καπετάν Ανδρέας είναι από τους "άτυχους της ζωής". Στα πρώτα χρόνια του γάμου τους η γυναίκα του, Λουϊζα, ακολουθώντας τον κανόνα που λέει ότι οι γυναίκες των ναυτικών είναι άπιστες, δεν τίμησε το στεφάνι της. Ο Ανδρέας σωστός και μονοκόμματος σε όλα του, με το που ανακάλυψε την προδοσία της την έδιωξε από την οικογενειακή εστία και δεν της επέτρεψε ποτέ να ξαναδεί τα παιδιά της. Τα δυο αγόρια, παρά τις προσπάθειες που έκαναν μεμονωμένα, δεν γνώρισαν ποτέ την μητέρα τους και ενηλικιώθηκαν με την έλλειψή της. Πίσω από αυτή την προδοσία, κρύβεται ένα φοβερό μυστικό, που διατρέχει τη σειρά και όταν αποκαλυφθεί θα ανατρέψει τα πάντα.

Ένας γάμος σε κρίση και ένας απαγορευμένος έρωτας. Ο Στέφανος είναι παντρεμένος με τη Μυρτώ (Τέτα Σαββάτη), μια όμορφη, ταλαντούχο χειρουργό, νεανικό του έρωτα από το πανεπιστήμιο. Οι άκαρπες προσπάθειές τους να αποκτήσουν παιδί, η εσωστρέφειά του λόγω του τρόπου που μεγάλωσε, αλλά και η φθορά του χρόνου είναι οι αιτίες που ο γάμος αυτός περνάει μια κρίση, από την οποία φαίνεται σχεδόν αδύνατον να βγει αλώβητος. Φυσική συνέπεια είναι η εμφάνιση τρίτου προσώπου. Ο πιο αδύναμος από τους δυο, ο Στέφανος, ερωτεύεται την νεότερή του Ζωή (Κατερίνα Μισιχρόνη) και αποφασίζει να δώσει στον εαυτό του μια δεύτερη ευκαιρία να ευτυχήσει. Όμως, στην κρίσιμη στιγμή, η Μυρτώ μένει έγκυος. Το γεγονός φέρνει τα πάνω-κάτω στη ζωή όλων. Τα σχέδιά του Στέφανου ανατρέπονται και η Ζωή, κάνει την καρδιά της πέτρα και τον εγκαταλείπει, Στην προσπάθειά της να ξεφύγει από την επιμονή του Στέφανου, βρίσκεται ξανά σε επαφή με τον πρώην αγαπημένο της, που από ένα παράξενο παιχνίδι της μοίρας δεν είναι άλλος από τον Άρη. Και έτσι τα δυο αδέρφια, παρόλο που είναι πολύ δεμένα, θα βρεθούν αντιμέτωπα.

Πάθη και προδοσίες από το παρελθόν, έρχονται να ξύσουν πληγές και να σημαδέψουν ανεξίτηλα τις ζωές των μελών αυτής της παραδοσιακής οικογένειας ναυτικών. Αυτά που θα ακολουθήσουν σε όλες τις ιστορίες φέρνουν στην επιφάνεια καινούρια μεγάλα διλήμματα, συνεχείς ανατροπές, βασανιστικά ερωτηματικά και κυρίως μια σειρά από προδοσίες, που θα φέρουν ριζικές αλλαγές στη ζωή των ηρώων μας.

Στοιχεία/Trivia: Η προβολή της σειράς από το ΣΚΑΙ ξεκίνησε την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016.

Συζητήστε για την τηλεοπτική σειρά στο Retromaniax.gr