Πατατούφ

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος τηλεοπτικής εκπομπής: Πατατούφ

Έτος: 1983

Τηλεοπτική Εκπομπή

Είδος: Παιδική

Κανάλι: ΕΡΤ2

Ημέρα/ημέρες προβολής: Κυριακή, Σάββατο

Ημερομηνία προβολής πρώτου επεισοδίου: Κυριακή 30 Οκτωβρίου 1983

Ημερομηνία προβολής τελευταίου επεισοδίου: 5 Ιανουαρίου 1985

Κύκλοι επεισοδίων: 2

Αριθμός επεισοδίων: 60

Διάρκεια επεισοδίου: 30'

Σκηνοθεσία: Βασίλης Βλαχοδημητρόπουλος , Γιάννης Βασιλόπουλος

Κείμενα: Κώστας Δαρλάσης

Εταιρία παραγωγής: Ελλάς T.V.

Μουσική σύνθεση: Γιώργος Κατσαρός

Παρουσιαστές:

Συμμετέχοντες: Φάνυ Πολέμη (Παφ Πουφ) , Ζανό Ντάνιας (Τσαφ Τσουφ) , Γιώργος Μιχαλάκης (διευθυντής πάρκου) , Βαγγέλης Μεθυμάκης (αστυφύλακας) , Ηρακλής (κλόουν Ηρακλής) , Μπαμπού (II) (κλόουν Μπαμπού) , Ρωμαλίδης (κλόουν Τοτό) , Βαγγέλης Μανιάτης , Μάριο Λεσσίνι (ταχυδακτυλουργός) , Χρήστος Χατζηπαναγιώτης (2ος κύκλος) , Κατερίνα Γιουλάκη (guest) , Γιάννης Μποσταντζόγλου (guest) , Χρύσανθος Καγιάς (guest)

Περιγραφή: Πατατούφ ένα μέρος που το ξέρουν μόνο τα παιδιά! Ούτε οι μεγάλοι ούτε οι σοφοί! Ένα ταξίδι μαγικό στην φαντασία που ξεκίνησε την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 1983 στις 18.00 το απόγευμα. Ένα μισάωρο με παιχνίδι, κολοτούμπα, ξεφαντώματα και αστεία. Η Παφ Πουφ (Φάνυ Πολέμη) και ο Τσαφ Τσουφ (Ζανό Ντάνιας) μαζί με τους κλόουν Τοτό και Μπαμπού κάθε εβδομάδα μπλέκονταν σε νέες περιπέτειες με τον Διευθυντή, τον αστυφύλακα και με πολλούς έκτακτους καλεσμένους.

Η μουσικοχορευτική παιδική εκπομπή ήταν πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα και είχε μεγάλη απήχηση σε μικρά και μεγάλα παιδιά. Μέσα από γέλιο, τραγούδι, φασαρία περνούσε όμορφα μηνύματα για την φιλία, την αλληλεγγύη και να είμαστε πάντα αισιόδοξοι και μαχητές στα ανάποδα της ζωής. Η επιτυχία και η ανταπόκριση του κοινού ήταν τόσο μεγάλη που γυρίστηκε και δεύτερος κύκλος επεισοδίων.

Trivia: Η 1η σαιζόν ολοκληρώθηκε στις 28 Απριλίου 1984. Η 2η σαιζόν ξεκίνησε στις 12 Μαΐου 1984.

Η σειρά άλλαξε ημέρα προβολής μετά το πρωτοχρονιάτικο επεισόδιο του 1984. Από τις 7 Ιανουαρίου 1984 μεταδιδόταν κάθε Σάββατο στις 18.00.

Το καλοκαίρι του 1984 η ώρα προβολής της σειράς έγινε ασανσέρ 18.30, 19.00, 19.30, 17.45 μέχρι οι υπεύθυνοι ( ; ) της ΕΡΤ2 να καταλήξουν στην τελική ώρα προβολής των 17.00.

Στους τίτλους αρχής τραγουδάει χορωδία 5 μαθητών της 5ης τάξης δημοτικού, του Λεόντειου Νέας Σμύρνης. Στο πιάνο ο Γιώργος Κατσαρός και διεύθυνση ορχήστρας ο δάσκαλος του δημοτικού, Ανδρέας Λαζάρου.

Θεματική ενότητα στο Retromaniax.gr