Πατέρα κάτσε φρόνιμα (1967)

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Πατέρα κάτσε φρόνιμα (1967)

Έτος: 1967

Διάρκεια: 98'

Είδος: Κωμωδία

Σκηνοθεσία: Κώστας Καραγιάννης (I)

Σενάριο: Λάκης Μιχαηλίδης , Γιώργος Κατσαμπής

Φωτογραφία: Βασίλης Βασιλειάδης (ΙΙ)

Μουσική σύνθεση: Γιώργος Κατσαρός

Εταιρία παραγωγής: Καραγιάννης-Καρατζόπουλος

Ηθοποιοί: Λάμπρος Κωνσταντάρας (I) (Αντώνης Παπασταφίδας) , Μίρκα Καλατζοπούλου (Τομ Μπέτυ) , Αλέκος Τζανετάκος (Τομ (Θωμάς) Παπασταφίδας) , Γιώργος Μούτσιος (Τζίμης) , Δέσποινα Στυλιανοπούλου (Δήμητρα) , Σάσα Καστούρα (Τζούλια) , Βαγγέλης Πλοιός (Ντέμης) , Αγγέλα Γιουράντη (Λίντα) , Μίτση Κωνσταντάρα (Ευτέρπη Παπασταφίδα) , Αθηνόδωρος Προύσαλης , Νάσος Κεδράκας , Μάκης Δεμίρης , Γιάννης Σαββαϊδης , Αλέκος Ζαρταλούδης , Γιάννης Μωραϊτης (I) , Σταύρος Ξενίδης , Απόστολος Σουγκλάκος , Γιώργος Ζαμπέτας (τραγούδι) , Mariners (ρυθμικό συγκρότημα)

Περίληψη/Σχόλια: Ο γιος (Αλέκος Τζανετάκος) ενός ευκατάστατου επαρχιώτη (Λάμπρος Κωνσταντάρας) εγκαθίσταται στην Αθήνα για να σπουδάσει νομικά, αλλά το μόνο που κάνει είναι να γλεντά και να μένει πίσω στις σπουδές του. Όταν ο πατέρας του έρχεται στην Αθήνα για να συνετίσει τον γιο του, θα πέσει κι ο ίδιος με τα μούτρα στα γλέντια. Ο πατέρας φλερτάρει μια φίλη του γιου του (Μίρκα Καλατζοπούλου) και ο γιος του αναλαμβάνει, μαζί με τη θεία του (Μίτση Κωνσταντάρα) και μια συγγενή της κοπέλας (Δέσποινα Στυλιανοπούλου), να τον επαναφέρουν στην τάξη. Όταν όμως θα τον απομακρύνουν από τη συγκεκριμένη κοπέλα, εκείνος θα πέσει στην αγκαλιά μιας άλλης (Σάσα Καστούρα).

Στοιχεία/Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1966-1967 και έκοψε 208.444 εισιτήρια. Ήρθε στην 25η θέση σε 117 ταινίες. Στην ίδια σεναριακή ιδέα στηρίζεται και η ταινία "Το θύμα" του Ντίνου Δημόπουλου.

Θεματική ενότητα στο Retromaniax.gr