Παρά λίγο, παρά πόντο, παρά τρίχα

Από retroDB
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Παρά λίγο, παρά πόντο, παρά τρίχα

Έτος: 2002

Πρεμιέρα: 14 Νοεμβρίου 2002

Διάρκεια: 121'

Είδος: Κοινωνική

Σκηνοθεσία: Στέλλα Θεοδωράκη

Σενάριο: Στέλλα Θεοδωράκη

Φωτογραφία: Ηλίας Κωνσταντακόπουλος

Μουσική σύνθεση: Πέτρος Κορέλης

Παραγωγός: Θάνος Αναστόπουλος

Εταιρία παραγωγής: Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου , Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση (ΕΡΤ) , Φαντασία Οπτικοακουστική Ε.Π.Ε.

Ηθοποιοί: Ιωάννα Τσιριγκούλη , Μιχαήλ Μαρμαρινός , Δημήτρης Σιακάρας , Γιώργος Μιχαλακόπουλος , Τζένη Ρουσσέα , Θεοδώρα Τζήμου , Αρτό Απαρτιάν , Στέργιος Ιωάννου , Γιάννης Χατζηγιάννης , Εύη Τσιολίκα , Δημήτρης Ήμελλος , Κώστας Ζαχαράκης , Άννα Κοντολέων , Φωτεινή Κοτρώτση

Πλοκή: Η Κατερίνα ζει έναν έρωτα που δύσκολα εκφράζεται. Εκφράζεται δύσκολα μάλλον γιατί η ίδια δεν ξέρει να μεταδώσει αυτά που έχει μέσα της ή ακόμα πιο απλά φοβάται. Ο φίλος της αισθάνεται να μην καλύπτεται από αυτά που αυτή του προσφέρει. Και η ίδια αντί να προσπαθήσει περισσότερο καταφεύγει σε έναν παλιό της έρωτα που τη διεκδικεί. Κανένας όμως από τους ήρωες δεν τολμάει να παραδεχτεί ο ίδιος πρώτα απ' όλα τα αληθινά του αισθήματα, πόσο μάλλον να τα μεταδώσει. Αποτέλεσμα αυτού είναι σπασμωδικές κινήσεις, συμπεριφορές εντυπωσιασμού. Η Στέλλα Θεοδωράκη προσπαθεί να δώσει μια εικόνα των σημερινών σχέσεων στη μεγαλούπολη. Σχέσεις που δοκιμάζονται, σχέσεις αποξένωσης. Είναι οι άνθρωποι που έχουν αλλάξει ή είναι το περιβάλλον που τους επηρεάζει; Όλα αυτά δίνονται μέσα από έναν αφαιρετικό τρόπο με τη μουσική, τους ήχους, τη φωτογραφία, τα συνεχή flash back και τις παράλληλες ιστορίες να διαμορφώνουν αποφασιστικά την ατμόσφαιρα της ταινίας.

Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 2002-2003 και έκοψε 700 εισιτήρια πανελλαδικά. Ήρθε στην 18η θέση σε 20 ταινίες.

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr