ΠΑΝ.δη.ΜΙΑ

Από retroDB
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: ΠΑΝ.δη.ΜΙΑ (Όλα λοιπόν ένα) a.k.a. Πανδημία

Έτος: 2014

Διάρκεια: 111'

Είδος: Μαύρη Κωμωδία

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Πιατάς

Σενάριο: Δημήτρης Πιατάς

Μουσική σύνθεση: Γιάννης Μιχαήλ

Ηθοποιοί: Θεοδόσης Πελεγρίνης (Κώστας Ανδρέου) , Δημήτρης Πιατάς (Boss) , Μάκης Παπαδημητρίου (ντετέκτιβ) , Ναταλία Δραγούμη (Αντιγόνη Ανδρέου) , Μιχάλης Μητρούσης (Μίκυ) , Ανδρέας Ρουμελιώτης (Ιωάνης ο βίαιος) , Λένα Παπαληγούρα (Νατάσα) , Λουκία Πιστιόλα (σκηνοθέτης) , Σοφία Κακαρελίδου (Σοφία) , Ιωάννα Πιατά (Αφροδίτη) , Θάνος Τοκάκης (Δημήτρης) , Μαρία Τσαρούχα (κορυφαία μπαλέτου) , Κώστας Πάρρας (δημοσιογράφος) , Αντώνης Αντωνόπουλος (Χαρυβδής)

Κοστούμια: Γιούλη Καλημέρη

Πλοκή: Η ταινία γυρίστηκε ακτιβιστικά, με εθελοντική συμμετοχή καλλιτεχνών και τεχνικών. Είναι μια μαύρη κωμωδία της κρίσης, με Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ελεγχόμενα από οικονομικούς παράγοντες, τη στιγμή που η χώρα οδηγείται στον απόλυτο οικονομικό μαρασμό. Ανεργία, συσσίτια φαγητού και άστεγοι είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν το κάδρο της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας. Η ταινία απαντά σε αυτά με χιούμορ: Πανδημία (Σύνδρομο της Τζοκόντα), κανιβαλική τηλεόραση, συμμορίες που συμπλέκονται κ.ά.

Trivia: Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο "20ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας: Νύχτες Πρεμιέρας 2014".

Στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Λονδίνο (Οκτώβριος 2014) η ταινία τιμήθηκε με τα βραβεία καλύτερης σκηνοθεσίας και καλύτερου σεναρίου, ενώ ο Θεοδόσης Πελεγρίνης τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης ερμηνείας για τον ρόλο του στην ταινία.

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr