Ο φιλάργυρος (1980)

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος θεατρικής παράστασης: Ο φιλάργυρος (1980)

Έτος: 1980

Είδος: Κωμωδία

Τηλεοπτική πρεμιέρα: 3 Νοεμβρίου 1980

Τηλεοπτική περίοδος:

Κανάλι: ΕΡΤ

Σκηνοθεσία: Νίκος Παπαδάκης (V) , Στέλιος Ράλλης

Συγγραφέας: Moliere

Σενάριο: Λέων Κουκούλας

Ηθοποιοί: Νίκος Δαφνής (Βαλέριος) , Λαμπρινή Λίβα (Λϊζα, κόρη Αρπαγκόν) , Πάνος Ηλιόπουλος (Κλεάνθης, γιος Αρπαγκόν) , Νίκος Σκιαδάς (Αρπαγκόν) , Μιχάλης Μπίζιος (Σαϊτας, υπηρέτης Κλεάνθη) , Γρηγόρης Βαρώσης (κυρ Σίμος/Αστυνόμος) , Φραντζέσκα Αλεξάνδρου (Φροσύνη, προξενήτρα) , Γιώργος Τζέρμπος (κυρ Γιάκουμος, μάγειρας & αμαξάς) , Μαίρη Λαμπίρη (Κλαυδία, υπηρέτρια) , Χάρης Αναστασίου (Γαλέος, υπηρέτης) , Μαίρη Χήναρη (Μαριάννα) , Γιώργος Νάκος (II) (Ανσέλμης)

Επαναλήψεις: 2013 (ΕΤ1) , 2013 (Βουλή)

Σχόλια/Πλοκή: Ο τυραννικός Αρπαγκόν ζει με το νοσηρό φόβο ότι θα του κλέψουν τα χρήματά του. Γι' αυτόν όλα είναι χρήμα, ακόμα και τα αισθήματα των οικείων του, που τους καταδυναστεύει με την παροιμιώδη τσιγκουνιά του. Μόνη χαρά στην θλιβερή καθημερινότητά του είναι η καταμέτρηση των κρυμμένων λιρών του, καθώς και οι κερδοφόροι γάμοι που σχεδιάζει για τα παιδιά του, τον Κλεάνθη και τη Λίζα, χωρίς να υπολογίζει τις δικές τους επιθυμίες. Όταν, όμως, αποφασίζει να παντρευτεί την όμορφη Μαριάννα, που είναι ερωτευμένη με τον γιο του, τα πράγματα περιπλέκονται. Τα αταίριαστα ζευγαρώματα θα οδηγήσουν σε ευτράπελες καταστάσεις και σε απροσδόκητες εξελίξεις...

Trivia: Θεατρική παράσταση του "ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ", στα πλαίσια της τηλεοπτικής σειράς "Το θέατρο της Δευτέρας (1976)".

Η παράσταση επαναπροβλήθηκε τηλεοπτικά δύο φορές. Το 2013 στην ΕΤ1 και στις 28 Απριλίου 2013 στο "Βουλή", στα πλαίσια της τηλεοπτικής σειράς "Το Θέατρο Της Δευτέρας (1976)".

Συζητήστε για τη θεατρική παράσταση στο Retromaniax.gr