Ο βαφτιστικός

Από retroDB
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Ο βαφτιστικός

Έτος: 1952

Διάρκεια: 85'

Είδος: Κωμωδία

Σκηνοθεσία: Μαρία Πλυτά

Συγγραφέας: Θεόφραστος Σακελλαρίδης

Σενάριο: Ανθή Ζαχαράτου (διασκευή κειμένου)

Φωτογραφία: Πρόδρομος Μεραβίδης

Μουσική σύνθεση: Θεόφραστος Σακελλαρίδης

Εταιρία παραγωγής: Μήδας Φιλμ

Ηθοποιοί: Ανθή Ζαχαράτου , Μίμης Φωτόπουλος , Αλέκος Αλεξανδράκης , Πέτρος Επιτροπάκης , Τάκης Γαλανός , Κάτια Λίντα , Φραγκίσκος Μανέλλης , Γιάννης Πρινέας , Λάκης Σκέλλας , Χάρις Καμίλη , Βάνα Βαξεβανίδου , Λέλα Κατσαρού , Α. Οικονομόπουλος , Α. Πανταζινάκος (τραγούδι) , Σ. Γράψας (τραγούδι) , Ελένη Ντε Ροζέ (τραγούδι) , Σ. Δημητριάδου (τραγούδι) , Ελένη Τσουκαλά (χορεύτρια)

Πλοκή: Κατά την περίοδο των βαλκανικών πολέμων, η Βιβή Ζαχαρούλη απηυδισμένη από τα καμώματα του γυναικά άνδρα της, που τώρα βρίσκεται στο μέτωπο, υποδέχεται στην Αθήνα τον βαφτισιμιό του που έρχεται να μείνει σπίτι τους. Αγνοεί όμως ότι ο βαφτισιμιός δεν είναι ο πραγματικός αλλά κάποιος άλλος, ο Πέτρος Χαρμίδης, που πήρε τη θέση του πρώτου επειδή είναι ερωτευμένος μαζί της. Μια μέρα την επισκέπτεται μια συμμαθήτριά της από το παρθεναγωγείο, η Κική, που είναι σύζυγος του Χαρμίδη. Η Βιβή της ζητάει να μεσολαβήσει για τη μεταγωγή του άνδρα της από το μέτωπο αλλά η μια παρεξήγηση διαδέχεται την άλλη, μέχρι που κάποτε όλα ξεδιαλύνονται κι η τάξη αποκαθίσταται σε όλα τα μέτωπα.

Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1951-1952 και έκοψε 141.854 εισιτήρια. Ήρθε στην 3η θέση σε 15 ταινίες.

Κινηματογραφική μεταφορά της ομώνυμης οπερέτας του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, σκηνοθετημένη από την πρώτη Ελληνίδα σκηνοθέτιδα, την Μαρία Πλυτά. Η σοπράνο Ανθή Ζαχαράτου που έχει κάνει και τη διασκευή του έργου κάνει την πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση.

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr