Ο βάλτος

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Ο Βάλτος

Έτος: 1973

Πρεμιέρα: 8 Οκτωβρίου 1973

Διάρκεια: 101'

Είδος: Περιπέτεια

Σκηνοθεσία: Ντίνος Δημόπουλος

Σενάριο: Ντίνος Δημόπουλος , Λάζαρος Μοντανάρης

Φωτογραφία: Γιώργος Αρβανίτης (II)

Μουσική σύνθεση: Γιώργος Χατζηνάσιος

Εταιρία παραγωγής: Φίνος Φιλμ

Ηθοποιοί: Βέρα Κρούσκα (Λένα) , Γιώργος Τζώρτζης (I) (Δημήτρης) , Νότης Περγιάλης (φαροφύλακας) , Ρίτα Μπενσουσάν (Μάρθα) , Μόνα Λίζα Άρμπι (Μάρω) , Αλέξανδρος Αντωνόπουλος , Καίτη Γρηγοράτου , Κώστας Τσιάνος (Μανώλης) , Λη Ησαϊάδου , Δημήτρης Μαλαβέτας (Αλέξης) , Γιάννης Βόγλης (Βαγγέλης) , Κώστας Ναός (Βασίλης) , Δήμητρα Γαλάνη (I) (τραγούδι)

Περίληψη/Σχόλια: Η Λένα, ο Αλέξης και ο Μανώλης ετοιμάζονται να φύγουν με τα χρήματα της εικονικής οικοδομικής εταιρίας που έστησαν. Την τελευταία στιγμή όμως η Λένα αποκαλύπτει την αλήθεια στον παιδικό της φίλο Δημήτρη. Οι άνδρες της σπείρας αναγκάζονται να τον πάρουν μαζί τους στο μικρό ιδιωτικό τους αεροπλάνο. Θα προσγειωθούν σε μια έρημη περιοχή και θα επιχειρήσουν να τον σκοτώσουν. Πάνω στη συμπλοκή, η Λένα θα προσπαθήσει να το σκάσει, αλλά θα ρίξει το αεροπλάνο στον κοντινό βάλτο, που θα βουλιάξει μαζί με τα χρήματα, κινώντας το ενδιαφέρον των ανθρώπων του κοντινού φάρου: του φαροφύλακα, της γυναίκας του Μάρθας, της κόρης του Μάρως και του κακοποιού Βαγγέλη. Σύντομα θα αποκαλυφθεί η αλήθεια και όλοι μαζί θα προσπαθήσουν να βγάλουν το αεροπλάνο από το βάλτο ελπίζοντας ότι τα χρήματα θα αλλάξουν την τύχη τους.

Στοιχεία/Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1973-1974 και έκοψε 106.741 εισιτήρια. Ήρθε στην 8η θέση σε 44 ταινίες.Η ταινία γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στην Κόπραινα, ένα λιμανάκι στον Αμβρακικό κόλπο.

Θεματική ενότητα στο Retromaniax.gr