Ο Μιμίκος και η Μαίρη

Από retroDB
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Ο Μιμίκος και η Μαίρη

Έτος: 1958

Πρεμιέρα: 24 Νοεμβρίου 1958

Διάρκεια: 95'

Είδος: Αισθηματική

Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Γρηγορίου

Σενάριο: Γιάννης Δαλιανίδης

Φωτογραφία: Αντώνης Καρατζόπουλος

Μουσική σύνθεση: Τάκης Μωράκης

Παραγωγός: Γιάννης Καρατζόπουλος

Εταιρία παραγωγής: Ρωμύλος Φιλμ , Ι. Καρατζόπουλος & Σία

Ηθοποιοί: Αλίκη Βουγιουκλάκη (Μαίρη Βέμπερ) , Ανδρέας Μπάρκουλης (Μιχάλης Μιμίκος) , Αλέκα Στρατηγού , Λυκούργος Καλλέργης , Αλέκα Παΐζη , Δημήτρης Καλλιβωκάς , Γιώργος Μοσχίδης , Θανάσης Βέγγος , Νικήτας Πλατής , Γιάννης Δαλιανίδης , Θεανώ Ιωαννίδου , Στέλλα Στρατηγού , Ρούλα Χρυσοπούλου , Φρόσω Νικηφοράκη , Τάσος Οικονόμου , Σπύρος Δεσύλλας , Μαρία Αντωνοπούλου , Δημήτρης Κούκης

Σκηνικά: Τάσος Ζωγράφος

Πλοκή: Η ιστορία του τραγικού ζευγαριού που τάραξε την κοινωνία της Αθήνας στα τέλη του 19ου αιώνα. Αθήνα 1893. Ο Πέτρος Πανδόπουλος έχει έρθει από τη Γερμανία για να παντρευτεί την Μαίρη Βέμπερ, την οποία δεν γνωρίζει. Η Μαίρη είναι πανέμορφη, αλλά όχι ο τύπος του. Την ημέρα του αρραβώνα, ο φίλος του Πέτρου ανθυπίατρος Μιχάλης Μιμίκος, θα ερωτευθεί την Μαίρη και τις επόμενες μέρες η Μαίρη θα ανταποκριθεί στον έρωτά του. Παρά το γεγονός ότι η Μαίρη είναι αρραβωνιαστικιά του καλύτερου φίλου του και παρά το ότι τον πολιορκεί διαρκώς η Μις Μπράουν, ο Μιμίκος θέλει να προχωρήσουν την παράνομη σχέση τους...

Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1958-1959 και έκοψε 130.209 εισιτήρια. Ήρθε στην 2η θέση σε 51 ταινίες.

Τα γυρίσματα της ταινίας στην Ακρόπολη έγιναν με πολύ μεγάλη δυσκολία, διότι είναι χώρος όπου απαγορευόταν η λήψη με την κάμερα.

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Η δημοτικότητά της έφτασε σε τέτοια ύψη με την ταινία, ώστε η Ελένη Βλάχου να την χαρακτηρίσει "Εθνική Σταρ της Ελλάδος", τίτλος που την ακολούθησε στην υπόλοιπη καριέρα της.

Πρόκειται για την 10η ταινία που γύρισε η Αλίκη Βουγιουκλάκη - ακολούθησε η ταινία "Η Μουσίτσα" η οποία γυρίστηκε το 1959.

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr