Ο Δήμος από τα Τρίκαλα

Από retroDB
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Ο Δήμος από τα Τρίκαλα

Έτος: 1962

Πρεμιέρα: 26 Μαρτίου 1962

Διάρκεια: 88'

Είδος: Κωμωδία

Σκηνοθεσία: Γιάννης Δαλιανίδης

Συγγραφέας: Δημήτρης Γιαννουκάκης

Σενάριο: Γιάννης Δαλιανίδης

Φωτογραφία: Νίκος Δημόπουλος

Μουσική σύνθεση: Γεράσιμος Λαβράνος

Εταιρία παραγωγής: Φίνος Φιλμ

Ηθοποιοί: Κώστας Χατζηχρήστος (Παρασκευάς Πουρνάρας) , Γιάννης Γκιωνάκης (Βάγγος, φωτογράφος) , Κυβέλη Θεοχάρη (Λέλα) , Καίτη Πάνου (Τζένη) , Στέλλα Στρατηγού (Καίτη) , Περικλής Χριστοφορίδης (Μιλτιάδης) , Κώστας Ναός (Δήμος Πουρνάρας) , Λιάνα Ορφανού (Λούλα) , Σταύρος Παράβας (Στέλιος) , Γιώργος Γαβριηλίδης , Θόδωρος Κεφαλόπουλος , Ευτυχία Παρθενιάδου , Δημήτρης Τσουράπης (I) , Αλέκος Δαρόπουλος , Μανώλης Χιώτης (τραγούδι) , Μαίρη Λίντα (τραγούδι)

Περίληψη/Σχόλια: Ο ζωηρός και μπερμπάντης Παρασκευάς, που του αρέσει πότε-πότε να διασκεδάζει εκτός οικογενειακής εστίας, έχει σκαρφιστεί ένα καλό τέχνασμα για να ξεπορτίζει: το κόλπο του δίδυμου αδελφού του, του Δήμου, που όντως υπάρχει αλλά δεν του μοιάζει καθόλου. Η γυναίκα του, η Λέλα, δεν έχει συναντήσει ποτέ τον Δήμο που ζει στα Τρίκαλα και δεν έτυχε να ’ρθει ως τώρα στην Αθήνα. Μια μέρα, όμως, η Λέλα βλέπει στη βιτρίνα ενός φωτογραφείου μια φωτογραφία: τον Παρασκευά με μια κοπέλα σε κάποιο παραθαλάσσιο κεντράκι. Ο Παρασκευάς βέβαια ισχυρίζεται ότι ο εικονιζόμενος είναι ο δίδυμος αδελφός. Η Λέλα δεν το πιστεύει και αποφασίζει να τον πληρώσει με το ίδιο νόμισμα.

Trivia: Εισιτήρια στην 1η προβολή 56.391 (8η από 68 ταινίες). Πρόκειται για μεταφορά του θεατρικού έργου, του Δημήτρη Γιαννουκάκη, "Μειδιάστε, Παρακαλώ".

Συζητήστε για την κινηματογραφική ταινία στο Retromaniax.gr