Οι πειρατές του Αιγαίου

Από retroDB
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Τίτλος τηλεοπτικής εκπομπής: Οι πειρατές του Αιγαίου

Έτος: 2019

Τηλεοπτική Εκπομπή

Ημερομηνία προβολής πρώτου επεισοδίου: 19 Μαρτίου 2019

Ημέρα προβολής: Τρίτη

Κύκλοι επεισοδίων: 1

Διάρκεια επεισοδίου: 60'

Είδος: Ντοκιμαντέρ

Κανάλι: Open

Σκηνοθεσία: Γιώργος Γκικαπέππας

Κείμενα: Δημήτρης Δεμεσούκας

Παραγωγός: Γιώργος Αυγερόπουλος , Αναστασία Σκουμπρή

Φωτογραφία: Βασίλης Μουρίκης

Μουσική σύνθεση: Γιάννης Παξεβάνης

Περιγραφή: Σειρά ιστορικών δραματοποιημένων ντοκιμαντέρ, που αφηγείται την ιστορία της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου πελάγους από τον 15ο ως τον 19ο αιώνα, από την πτώση της Κωνσταντινούπολης, μέχρι την σύσταση του ελληνικού κράτους.

Δεσπόζουσες μορφές αυτής της άγνωστης και σκοτεινής περιόδου, είναι πειρατές και κουρσάροι κάθε εθνικότητας, που σπέρνουν τον τρόμο στις ακτές και στη θάλασσα. Επί τέσσερις αιώνες κατακτούν, λεηλατούν και καίνε τα πάντα στο πέρασμά τους, παίρνοντας για λεία τους αγαθά και ανθρώπους, τους οποίους θα πουλήσουν στα σκλαβοπάζαρα των Κυκλάδων, ή της Βόρειας Αφρικής. Η δράση τους άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της στους παράκτιους πληθυσμούς, διαμόρφωσε την αρχιτεκτονική των νησιών και πέρασε στην λαϊκή παράδοση.

"Οι πειρατές του Αιγαίου" ζωντανεύουν μια εποχή βουτηγμένη στην αλμύρα και στο αίμα. Με συνεντεύξεις διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων ιστορικών, με σύγχρονα γυρίσματα στους τόπους όπου διαδραματίστηκαν σημαντικά γεγονότα, με δραματοποιημένες σκηνές που οπτικοποιούν την δράση των πρωταγωνιστών κάθε επεισοδίου, με 3D γραφικά που ζωντανεύουν αιματηρές ναυμαχίες και με έρευνα σε έργα τέχνης, χάρτες και γκραβούρες, η σειρά αφηγείται 400 σκοτεινά χρόνια από την ιστορία της Ανατολικής Μεσογείου, το σημείο συνάντησης τριών ηπείρων, και το σταυροδρόμι διαφορετικών πολιτισμών, εθνοτήτων και θρησκειών. Μια άγνωστη ιστορία άρρηκτα συνδεδεμένη με την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Trivia:

Συζητήστε για την τηλεοπτική εκπομπή στο Retromaniax.gr